Rundar av.

Säsongens efterrätt. Höstanemoner! Kan tänka mig ha hela trädgården full av dem ❤️

Jag kanske minns fel men jag upplever det som att det regnar mest hela tiden just nu. Åtminstone varje gång jag har fått lite feeling och velat klippa gräsmattan en sista gång för säsongen. Då har det minsann regnat. Men idag, idag hann det faktiskt torka upp lite så då passade vi på att avsluta lite jobb i trädgården. 

Vi inledde dagen med familjejympa på Friskis. Anton testade detta första gången för ett år sedan och meddelade snabbt att det här inte var hans grej så vi pausade. Idag verkade han älska upplägget, hoppade runt, skrattade, klappade händerna och sprang allt han kunde. Succé trodde jag, men icke. Nej det här vill han inte göra igen. Dubbla signaler kan jag tycka… 🙂 Efter  Friskis traskade vi till Tyresövallen där vi anslöt resten av familjen och farfar Kaj och farmor Jeanette som hejade på Malte som spelade höstcup. Sen. Sen ägnade vi oss åt att avrunda hösten.

Vi röjde i garaget och förråden och tryckte sen in alla utemöbler för vinterförvaring. Pelargonerna ställdes in i garaget för vila där och de perenner som förhoppningsvis överlever utomhus, trots att de står i kruka, ställdes på frigolit i en hörna där jag inbillar mig att de står lite skyddat åtminstone. Gräsmattan klipptes en sista gång också, skönt att äntligen få det gjort! Min plan var att vi skulle stänga poolen också men vattentemperaturen ska tydligen vara under tio grader så vi avvaktar. Jag är iaf nöjd med att det liksom är ”städat” utomhus. Planteringsspadar och krukor har ställts undan och fram åkte snöskyffeln. Vi är redo! 

Jag har också börjat skissa på årets adventskalender till barnen, julfeeling deluxe! Jonas kalender beställde jag redan i september. Klapp på axeln, vad duktig jag är! 🙂

Efter kalas kommer feber.

Japp, så var det i mitt fall iaf! Eftersom yngste hjärtegullet fyllt fyra år så ställde vi till med kalas i helgen som gick. Mina föräldrar kom ner till Stockholm så för att avsluta poolsäsongen på riktigt så tvingade vi ner min pappa och barnen i vattnet. Eller tvingade och tvingade, barnen hade tjatat och min pappa gled ner ganska lätt 🙂

På kvällen drog vi till med lite kalas! Finns det hjärterum och allt det där så sjutton pers blev vi tillslut i vårt kök. Anton hade väntat så himla länge på att få fylla år och att få bli firad så anspänningen och förväntningarna var stora! 🙂 När det väl var dags för oss att sjunga Ja må han leva så tyckte han att det blev lite för tufft så han sprang ut ur rummet. Efter lite övertalning kom han tillbaka för att blåsa ut ljusen. Gulle!

Natten mellan lördag och söndag vaknade jag i feberfrossa. Yay! Bästa utgångsläget när man ska ha barnkalas dagen efter! Jag tryckte i mig Ipren och lite annat smått och gott min make hittade i medicinlådan, sen bara körde vi på! Som tur är är ju Anton ännu inte så stor så vi hade bara bjudit fyra barn plus föräldrar. Men det blir ganska bra röj på det kan jag meddela. Efter lek, tårta och skattjakt stupade jag i säng och sov hela eftermiddagen. Skönt att ha det överstökat liksom! 🙂 

Och kvar idag på onsdagen sitter en förkylning kvar i kroppen. Sånt man dras med i veckor så här på hösten. Blir en del av familjen liksom. Jag vänjer mig.