Pepparkakshus, Oaxens julbord och Naturhistoriska.

Vi har haft en bra helg! Efter att ha återhämtat mig hela fredagen och jobbat från sängen, så ägnade vi kvällen åt att skapa årets pepparkakshus. Förr om åren designade jag alltid eget, måttade ritningar och gräddade mina egna hus, men nu för tiden finns inte riktigt energin till det så barnen får gå loss på ett vanligt köpehus från Annas pepparkakor. Jag får bita mig i läppen varje år för, mja alltså, de dekorerar ju inte riktigt som jag själv skulle gjort… 🙂

På lördagen var det äntligen dags för årets julbord på Oaxen. Jag har räknat det till att det är mitt nionde (på ön och Djurgården) och jag tycker fortfarande att ostkakan är den godaste jag någonsin ätit någonstans någonsin. Förra året (eller var det förrförra) fick jag Oaxens kokbok så jag tänker göra den här hemma i jul igen. Supergod!

Medan barnen hängde hos Jeanette&Kåre så åt vi oss alltså mätta på julmat. Den enda bilden jag lyckades knäppa var den på dessertfatet. Jag är under all kritik, jag vet.

Jag har ju berättat om barnens julkalender tidigare. I luckan finns en qr-kod vilken leder till någonting. Ibland är det en present men på helgerna är det oftast aktiviteter. Förra helgen exempelvis så bakade vi lussekatter och såg Paddington 2 på bio. Urfin film förresten! Dagens lucka bjöd på besök på Naturhistoriska. Anton tyckte att det verkade kul som en kul grej men Malte surade bara när han hörde vad vi skulle göra. Han ville hellre stanna hemma för han hade minsann redan varit där med skolan tidigare. Nu tror jag iofs att han har blandat ihop det med annat museum, hus som helst så fick han äta upp sin negativitet för om det var någon som hade en rolig dag idag så var det just Malte 🙂 Vi hade verkligen en grym dag där vi betade av alla utställningar, åt lunch, kikade på ytterligare utställningar och avslutade sen med en film på Cosmonova. Det tyckte de ju var läckert förstås, även om vi vuxna inte tyckte att filmen var så himla het. Toppdag hade vi i alla fall!

På uppmaningen att se ut som en astronaut fick vi det här minspelet. Spot on tycker jag!

Vi har griphänder precis som aporna. Orkar du hänga i ett träd lika länge som en apa?

Utmattad.

Jag kom hem som ett vrak igår. Under hösten har jag suttit i projektgruppen för ett stort årligt arrangemang på jobbet och den här veckan var det äntligen dags för genomförande. Stressigt, spännande, roligt och åh så tufft! På morgonen i tisdags checkade vi in på Scandic InfraCity för att börja rigga, dagen efter anlände 520 chefer för att delta i ett fullsmockat program i ett dygn. Ett flertal scener med flera olika föreläsningar och middag med utdelning av ledarpriser. Förväntningarna var höga.

Jäklar i min lilla låda vad vi har jobbat häcken av oss men så roligt det var! Något helt annat än vardag på jobbet. När vi var klara var jag helt urlakad. Helt slut. Gråtmild. Och glad. Men tänker också att åh vilken tur att jag inte jobbar med evenemang på heltid! 🙂

Genrep sen tisdagkväll. Sista bilden på svarta scenen (den största) innan deltagarna anlände. Vimplarna är en del i det festivaltema årets Ledarforum hade.

Jan Carlzon. Eller SAS-Janne. Jag ska erkänna att jag för några månader sedan inte visste vem han är, nu vet jag. Väldigt trevlig kan jag meddela 🙂

Adventshelg!

Yes! Äntligen får man på allvar gå all in i julmyset! Jäklar vad jag har längtat. I flera veckor har jag gått och längtat efter 1 december för det är då det börjar. Hela december är det fest, julafton liksom bara rundar av det.

Decembers första dag, igår alltså, inleddes med att barnen fick titta på julkalendern på morgonen, öppna luckan och sen också öppna luckan till min hemgjorda kalender. Jag var på julfest på torsdagen och kom, i mitt tycke, hem sent men istället för att braka rakt i säng fick jag ställa mig och hänga upp årets kalender på köksväggen så att barnen skulle bli överraskade när de vaknade.

När jag sen vaknade av att de tassade upp på morgonen förväntade jag mig ett ooooooooh och ett aaaaaah, men ingenting, det var helt tyst som en helt vanlig morgon. När jag kom ner en stund senare fick jag påpeka det uppenbara på väggen och oj, då blev det fart! De hade inte märkt någonting.

Årets luckor innehåller en qr-koder som leder till olika ledtrådar eller meddelanden. Igår fick de ex Snällkalendern och i dagens lucka meddelades det att vi skulle baka lussekatter. Efter det initiala muttret (det här var tydligen inte alls kul) mottogs ändå aktiviteten positivt 🙂

Morgondagens lucka innehåller ett biobesök. Då förväntar jag mig idel hurrarop, vågar jag det?