Minisemester.

En kollega gav mig tipset att då det tar så lång tid att varva ner efter skolavslutningen så ska man redan direkt efter att betygen är satta koncentrera sig på att koppla av. Hennes tips var att göra saker som bryter mot vardagen, så som små utflykter efter jobbet, för att bryta tankarna från jobbet till annat. Bra tips! Att ägna mig åt utflykter efter jobbet hinns dessvärre inte med då Anton har simskola varje eftermiddag dessa dagar, men en minisemester under nationaldagshelgen fick vi till iaf!

Vi har hunnit med en hel del avkoppling, även om jag fortfarande känner mig ganska sliten. Malte och pappous badade medan jag och Anton mest tittade på. Anton gav sig på ett försök att ta sig ner i vattnet men det slutade bara med frustration då han så gärna ville bada, men han tyckte att det var för kallt. Hade jag haft badkläder med mig hade jag nog kunnat ta ett dopp då det visade sig att termometern var trasig och att de femton graderna egentligen var tjugoen.

Denna vår bjuder på helt galna mängder sjöplommon i sjön, en geléklump som är nån slags bakterie om jag har förstått det rätt. Vi såg ett femtiotal bara runt bryggan så vi behövde självklart ta upp en för att kika lite närmare.

En del fiske blev det också. Inte från min sida alltså, men pappous och Malte fiskade en massa. Först leta mask, sen fiska. De fick en gädda på kroken vilket var coolt, men den bet av linan och simmade vidare.

Utöver bad, fiske, läsning, bollek i trädgården och så vidare så bakade vi också något som vi inte har gjort sedan vi bodde i Krokhöjden. Det kanske var tjugo år sedan. Daktila! Vi brukar alltid köpa färdiga när vi är på Cypern men hemgjorda är så himla mycket godare. Det här får vi inte vänta i tjugo år med till nästa gång…

Vi hade en otrolig tur med vädret den här helgen och det var länge sedan man kunde sitta ute så här sent som vi har gjort. Myggorna har visserligen också fått äta sig mätta men jag ska inte klaga. Hur många sådana här kvällar får man per sommar?

Nationaldag i Stugan.

Jag och barnen har tagit oss upp till stugan för att njuta av lite långledigt. J behövde jobba då han är ledig och cyklar Vättern nästa helg, men vi fick sällskap av Vickan och Henke också så det passade ganska bra då vi nu inte behöver trolla med sovplatser.

Denna nationaldag har bjudit på ett väder utöver det vanliga med 30 grader när det var som varmast. Malte tyckte därför att det var viktigt att ta ett första dopp i sjön, trots de svala fjorton graderna i vattnet…

Värmen gjorde att jag inte riktigt orkade ta mig för någonting men det är väl lite det som är meningen med denna minisemester så det gjorde kanske ingenting. En fotboll studsades, men jag tittade mest på. En lax grillades, men jag tittade mest på. När det var dags att äta tiramisu tog jag mig dock i kragen och såg till att vara aktiv. Fyra gånger.

Den här kvällen ska jag minnas då jag kunde jag sitta ute ända till kl 22 i klänning utan att huttra. Hur ofta händer det egentligen? Helt fantastiskt att det sammanföll med vår nationaldag 🙂