Bästa födelsedagsmiddagen

Jag hade aldrig kunnat tro att min födelsedagsmiddag skulle bli så lyckad som den blev. Jag hade verkligen en kanondag!

Den började ju bra med lyxfrukost på morgonen. Efter lunch åkte jag och Vickan till MAXI för att möta upp Sofia. Vi skulle nämligen handla till den italienska lilla buffé som vi skulle bjuda på. Menyn stod Sofia för ska jag erkänna, men jag stod bakom den och hejade till hundra procent! 😉 Att handla mat är bland det tråkigaste jag vet, desto mer såg jag fram emot att vi skulle laga maten hemma hos oss. Lite som att gå matlagningskurs hos Sofia! Jag hade gjort pastadegen redan så den låg och vilade i kylen. Jag fick uppgiften att kavla ut den (jag kan kavla) så blandade Sofia ihop den jättegoda fyllningen; ricotta, spenat och svamp. Check – nu kan jag göra tortellini!


Vickan ville allra helst sitta med ett glas vin i soffan och titta på när vi lagade mat, men hon sattes i arbete en kort stund.

Sofia visade mig hur man gör hemmagjord ricotta-, spenat-, och svampfylld toretellini. Det här kommer jag att göra igen, supergott!

Det fick bli vanlig blåmusslan till vongolen. Sjukt stora var de!


Capresefabrik!

Meny såg i teorin riktigt bra ut men blev ännu bättre på riktigt. Förutom tortellini så lagade Sofia en jättegod pastarätt med skaldjur; räkor och musslor i en härlig blandning. Till detta serverades lite plock så som caprese, olika salami och annan antipasti. Till efterrätt hade jag kvällen innan gjort tiramisu; den blir godare om den får stå och dra ordentligt.

Maten var så himla god och här ska Sofia ha alla tack man kan ge för hon lagade allt så himla fint. Bara det att få ihop all mat så att den ska bli klar ungefär samtidigt imponerar enormt på mig, att hon dessutom är grym på att se till att allas glas är fyllda och att diskmaskinen går varm, är ju grymt. Nu låter det som att hon var inhyrd personal för kvällen men så var det ju så klart inte, hon var här som en fin vän.

Fina vänner var det gott om den här kvällen. Jag har i hela mitt liv umgåtts med mina vänner var för sig. Trots att jag har känt alla gårdagens gäster i flera år så är det många som aldrig har träffat varandra tidigare. Det här var med andra ord ett perfekt tillfälle att sammanföra några av de viktigaste människorna i mitt liv, och tänk vilken kanongrupp det blev! Jag ber om ursäkt för den taskiga kvaliteten på bilderna men jag är jättedålig på att fota i mörker utan blixt.

Gästerna har äntligen kommit. Här dricks det välkomstdrink; champagne med hallon.

Klara färdiga gå! Alla är redo att smaka av den italienska buffén. Från vänster ser ni Lina, Carro, lillasyster Vickan, Stina, Elin, Kajsa och Sofia. Bästa gänget!

Ur fokus men ändå en härlig bild. Carro och Lina.


Kajsa ser bekymrad ut, kanske börjar vinet ta slut?


Carro väntar på eftrerrätt!


Tumme upp! Vi testade det ljusblåa kaffet, vad smaken heter kommer jag inte ihåg men det var ganska svagt och runt i smaken. Det gillar jag!

Stina och Lina testar kaffet från nespresson. Lina gillar det så mycket att hon tar två koppar!

Att fylla 30 rekommenderas verkligen! Det var länge sedan jag hade en sådan här bra vecka som min trettioårsvecka! Tack alla fina vänner som kom och firade mig, det var verkligen den BÄSTA födelsedagsmiddagen! Många kramar till er.

 

3 thoughts on “Bästa födelsedagsmiddagen

  1. Efter Vickans resa i snö och halka i mörkret 50 långa mil med avstängd E4 lång sträcka – då behöver man bara sitta i soffan med ett vinglas och titta på när andra jobbar, eller hur?

  2. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *