En klämdag på Skansen

Oj oj. Vi var ju inte helt ensamma om att ha planerat att använda dagen åt ett besök på Skansen. Vi var faktiskt ganska många.

Malte var taggad till tusen! Dagen skulle inte bara innehålla lek med Emelie och Nathalie, han skulle också få åka buss, tunnelbana och båt till Skansen där han skulle få titta på djur. Vilken dag! Han njöt hela vägen från hemmet till Slussen där vi mötte upp Sofia och barnen för en heldag. Väl på båten tyckte nog tyvärr Malte att turen på vatten i te var så himla speciell som man kan tro. Men han stod ut. Båtturen var ju kort, snart var vi framme vid köerna utanför Skansen.

Skansenbesöket började bra, med änder som välkomnade oss i stort sett i direkt anslutning till entrén. Efter det fick vi tyvärr anstränga oss för att hitta djur. Är det verkligen säkerställt att det finns djur på Skansen, utanför akvariet? Är det någon som har räknat dem? För vi fick leta för att få en skymt!

Nya Lill-Skansen var en besvikelse, där fanns inte mycket att titta på. Det var så pass att Malte tyckte att rutschkanan var roligast.

Efter en helt sjuk lunchkö (Sofia gissar på att vi stod i kön i ca 40 minuter. MED tre nippriga småbarn) gick vi till den lilla karuselldelen med diverse aktiviteter där alla tre barnen fick åka ett litet färgglatt tåg på ett spår. Turen var på två varv, sen var det roliga slut. Malte blev helt ifrån sig när han insåg att han inte skulle få åka obegränsat antal gånger. Jag har nog aldrig varit med om en mer arg och hysterisk Malte. Vad har jag lärt mig av detta? Det blir definitivt åkband när det är dags för Grönan.

För att få den lille att se lite glädje i livet igen, mutade vi med glass. Allt var glömt och förlåtet, glasstunden var nog den bästa på hela dagen. 🙂 den fick avsluta vårt Skansenbesök och Malte kunde somna djupt i vagnen och sova ända fram tills vi kom hem. Detta uppskattades något enormt av hans trötta mamma.

Jag och Sofia hann med en kaffe i solen på den nya altanen innan vi satte igång med middagen. Grillade hamburgare, klyftpotatis och cole slaw. Kändes passande denna fredag. Med en mojito förstås!

Jag har krupit till sängs nu. Helt slutkörd efter en lång men härlig dag med fina vänner. Inatt sover både jag och Malte gott.

3 thoughts on “En klämdag på Skansen

  1. Hej!!
    Gjorde pajen fast med äpple:0)
    Kokade ihop som du sa å du! Den blev grymmt god;0)
    Tack för receptet:0))

  2. Åh vad kul att det blev bra! Jag ska också testa med äpplen. Och päron, det blir nog gott!!

  3. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *