Mot Hälsingland

Idag bär det av norrut, mot mina föräldrar i Stugan i Hälsingland. Första besöket för den här säsongen! Jag har sett fram emot att vi åker dit, främst för Maltes skull.

Jag själv växte upp med farföräldrar som bodde på Cypern. Det innebar att vi inte talade samma språk, dessutom sågs vi inte så ofta. Jag har därför inte en speciellt nära relation till dem. Jag älskar dem för att de är min familj, men vi känner egentligen inte varandra så väl som personer. Min morfar hade vi en ganska sporadisk kontakt med under min uppväxt, den kontakten är helt obefintlig idag, på mitt eget initiativ ska tilläggas. Inte så starka familjerelationer med andra ord.

Jag vill inte att Malte ska ha det så, det är jätteviktigt för mig att han känner att han har en stor och trygg familj, ett stort och starkt nätverk. Det är inte en slump att jag envisas med att alla alla alla ska tränga ihop sig hos oss och fira jul- och påskaftnar! 🙂

Nu åker vi alltså upp till Maltes mormor och pappous (morfar på cypriotiska). Malte träffar inte dem lika ofta och naturligt till vardags som han gör med Js föräldrar, därför är det så viktigt att vi ses så ofta vi kan när mina föräldrar är i Sverige. Vi var uppe i Stugan ganska mycket förra sommaren, det ska bli intressant att se om han känner igen sig. Vad minns han? Kommer han ihåg den vita trehjulingen som förra sommaren var alldeles för stor? Det blir härligt att se!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *