Båttur till Saltsjöbaden.

Jag hade varit på Jeanette och Kåres båt en gång tidigare. Det var sommaren 2007 och de låg i Vasahamnen inne i stan i några dagar. Jag och J tog en promenad dit från Hammarbyhöjden, satte oss och fikade och gick hem igen. Idag var det andra bullar, vi skulle ut och åka! Malte har länge velat åka så en kort tur från Saltsö Duvnäs Marina till Saltsjöbanen tyckte vi var lagom för en treåring med galet spring i benen.


Malte hade blivit lovad att få sitta vid ratten. Vilken lycka!

Det var ganska mysigt att åka sakta sakta. Jag hade lite svårt att lokalisera mig från vattnet trots att jag kommer från Nacka, det var liksom från fel perspektiv. Mysigast var helt klart när vi åkte genom kanalen med Lännersta på ena sidan och Skogsö på andra – så många fina hus, trädgårdar och bryggor att titta på! Och så alla båtar förstås. Stora och små. Vissa fräsigare än andra men här får jag medge att det här är ett område jag inte har någon koll på – jag kan bara gissa att vissa av de där båtarna kostar mer än vad jag tjänar på en tioårsperiod. Eller kanske tjugo! 🙂

Jag blir lätt åksjuk så jag hade tuggat ett åksjuketuggummi på väg till Duvnäs. Jag hade med andra ord fixat lite gung men att åka lugnt och stilla är egentligen min melodi och det var tydligen Kåres också. Vi hade ju ingen brådska så när vi kom ut på lite öppnare vatten puttrade vi på och lät alla andra dundra förbi. Men blåste gjorde det ändå. Mycket!

Framme i Saltsjöbaden parkerade vi båten (men det är väl inte vad det heter på båtspråk) och letade upp en meny som skulle tilltala. Och efter lunch ville Malte givetvis ha glass – farmor fixade. Notera texten på glasskiosken – i Saltis får man hålla i sina blomlådor, annars knycks de direkt från väggen!

Efter glass var det raka vägen till båten för att åka hemåt. Malte började bli trött och behövde sova. En galet bra dag hade han haft i alla fall och det har ju vi med! Jag som som sagt inte är så intresserad av båtar och sjön tyckte att det var oerhört mysigt att åka på det här sättet – sakta och nära land så att man kan flukta in hos folk! Som Facebook fast på vatten! Tack Jeanette och Kåre för det!


Så här trött är man efter en båttur. Gullunge.

3 thoughts on “Båttur till Saltsjöbaden.

  1. Men för att inte vara båtmänniska så var du (här antar jag att det är mamman som klär på och köper kläder till sina barn) ju ändå helt rätt med Maltes röda byxor. Väldigt stekigt.

    Parkera båten, hihi, du är rolig.

  2. Jag får ge credden till J, det var han som valde kläder den här dagen! 🙂 men jag köpte dem – jämlikt 😉

  3. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *