Den lilla slurken.

20120922-200917.jpg

Det är bara den jag har kvar, resten av vinet ligger i magen och i blodet. Jag dricker ganska sällan vin men idag kände jag att det behövdes. Vi hade nämligen lite drama (läses med amerikansk uttal) här på eftermiddagen.

Under hela dagen hade vi eldat i braskaminen för att få upp golvvärmen som har varit nerskruvad sedan i vintras. Lagom till att vi hade fikat klart på vår morotskaka så började det pipa i någon slags termostat att det hade blivit för varmt i kaminen. Det var inga konstigheter med det, den började då enligt automatik spola vidare vattnet (braskaminen är vattenmantlad vilket innebär att den kan värma upp vattnet i golvvärmeslingorna) ut till golvbrunnen i garaget. All was good så att säga. Av ren nyfikenhet gick J ut i garaget för att titta och upptäcker då att den behållare som sitter i själva rörsystemet har expanderat av hett vatten så till den milda grad att den kan smälla vilken sekund som helst. Vilket den gör! Som tur var stod J på en stol för att nå en strömbrytare och fick därför inte så mycket vatten på sig. Men ändå, oj vad läskigt!

Det var vatten över hela garagegolvet men som tur var var både Kaj, Maria och min pappa här och kunde hjälpa till och lyfta undan allt bråte vi har där ute och därefter börja moppa upp litrarna. Själv gick jag upp med Malte på övervåningen så att han skulle få slippa tumultet. Efter lite konsultation av vår fantastiska och kunniga granne som kom över och tittade på det hela förstod vi att den där behållaren inte skulle ha suttit där från första början. En felmontering helt enkelt. På måndag får vi ta hit en rörmokare för att få ordning på detta, så länge får vi snåla lite lite på varmvattnet.

I övrigt har det varit en riktigt härlig och regnig dag. Vi åt morotskaka och pappa fick den angenäma uppgiften att laga sin berömda köttfärssås som jag liksom aldrig får till. Sjukt gott och en grym avslutning på en på många sätt grym dag! 😉

20120922-202819.jpg20120922-202830.jpg20120922-202838.jpg20120922-202848.jpg20120922-202856.jpg
Visst är han söt i sitt förkläde?!

6 thoughts on “Den lilla slurken.

 1. SV: Du får helt enkelt tänka på mig när du spinger Friskisloppet. Tänk sura och bittra tankar så kanske du slår min tid 🙂 Den bjuder jag lixom på.

 2. Nu ser jag ju att det står SLURKEN och inte SKURKEN. Fattade först inte vad du menar med skurk för inlägget handlar ju inte om nån skurk. Men slurk? ja! Tröttmössa.

 3. Jag har följt din blogg ett tag. Jag undrar bara hur det kom sig att du sadlade om till ett kontorsjobb?
  Jag pluggar just nu till gymnasielärare och plöjer alla bloggar som skrivs av gymnasielärare 🙂

 4. Hej Karin!
  Vad kul att du läser min blogg TROTS att jag inte jobbar som lärare! 😉
  Att jag inte gör det just nu är egentligen en ren slump. Under min föräldraledighet blev jag erbjuden min nuvarande tjänst och jag tyckte att den passade mig och mitt liv som det ser ut just nu. Det bara blev så helt enkelt!

 5. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *