Åtgärdar matkontot.

Vi hade det på känn. Att vårt matkonto är alldeles för stort och att omotiverat mycket pengar går åt till mat. J satte sig därför och kategoriserade alla våra utlägg på internetbanken och räknade fram vad vi snittar på varje månad. Jag tänker inte ge er några belopp här på bloggen för jag vill inte bjuda er på nöjet att få gapskratta hånfullt åt oss och vår oförmåga att planera vår mat och inhandlingen av den. För det är vad det handlar om. Vi storhandlar inte och vi planerar inte vilket innebär att vi i sista sekund handlar ingredienser till någon lösning som får duga samma kväll.

Att lägga så här mycket pengar på mat är som sagt helt omotiverat. Vi är inga gourmander som äter delikatesser sju dagar i veckan utan vi äter snarare vanlig svennebananmat, typ spaghetti och köttfärssås och thaigryta! Vi måste nu med andra ord se över detta då beloppet är löjligt högt. Alltså, det är pinsamt att vi, två vuxna i mitt tycke ganska intelligenta personer, inte kan få till detta.

Lösning: matkasse. Bara det är ju egentligen fånigt – att se matkasse som ett billigt alternativ. Vad som vore billigt är ju att själva planera matsedeln och sen storhandla på Maxi, men nej, vi orkar inte det just nu. Vi har ingen inspiration.

Frågan är nu om denna matkasse löser våra problem. Vi var tidigt ute att testa denna tjänst, ja faktiskt de första jag känner till i min bekantskapskrets. Vi testade Middagsfrid hösten 2009 då det var ganska nytt. Och idén är ju smart. Bekväm. Men jag minns också att det blev ett stressmoment att hela tiden laga all denna mat (det blev ju aldrig något enkelt som lite makaroner och köttbullar) och att vi också hade ett kylskåp fullt med matlådor som skulle hinnas med eftersom det var så generösa volymer i matkassarna. När man äntligen kom till en dag där man skulle få laga vad man ville så fick man äta rester eftersom det alltid fanns mat kvar. Att luncha ute med kompisar var också stressigt, det innebar ju att den dagens matlåda inte åts upp! Dagens i-landsproblem men dock – ett problem! 😉

Oh well, vi testar och ser! Igår kom första leveransen av familjekassen från Mathem.se. Spännande!

20121127-152726.jpg

3 thoughts on “Åtgärdar matkontot.

  1. Fast det är skönt att det inte bara är vi som tycker att det blir billigare med matkasse, annars hör jag bara hur små och ”nätta” matkonton alla har och jag skäms nästan åt den där premiechecken som landar i brevlådan varje månad.

  2. Haha! Ja om vi ändå var så smarta att vi kom ihåg att dra bonuskortet… 😉

  3. Vi tjänar också på matkassen (749 kr för Linas Barnkassen). Skulle jag åka och handla mat för en vecka landar det på mer än det, speciellt om man ska se till bensin och sånt.

    För att inte nämna fördelen med att slippa tänka på vad som ska handlas och lagas den veckan. Är ju inte hela världen om man sen tar en blodpuddings och falukorvsvecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *