Att göra ett hus till ett hem.

Det tar faktiskt sin lilla tid. Speciellt när det är ett helt nytt hus, helt utan själ eller spår av tidigare liv och rörelse. Det är ju VI som ska skapa den här hemkänslan. När vi flyttade in ställde vi möblerna på plats och sen blev det hastigt vår vilket innebar att vi struntade i allt som innebar fix inomhus – vi ville ordna trädgården och faktiskt också bara njuta just av att bo i hus och ha trädgård. Vi slet med andra ord inte ihjäl oss (eller jo, J slet med altanbygget), det tar tid att komma på hur man vill ha det och vi har ju ingen brådska. Det får ta den tid det tar.

Vi hade en tanke om att när vintern skulle komma skulle vi ta tag i huset invändigt. Göra det till vårt. Vad vi inte hade räknat med var att all energi på vintern går åt till att överleva vintern. Inredning är liksom inte alls prio. Det är först nu när ljuset har kommit tillbaka som några planer har formulerats och idag realiserats. Malte fick hänga med sin farmor så åkte jag och J till Ikea och Mio för att köra två byråar (den ena ett spontanköp), två kökslampor, en stoor klocka att hänga ovanför trappan, gardiner till köket, en tavelram som ikväll rasade i golvet och hamnade i soporna osv. En hel del prylar fick hänga med hem. Och visst gör de där prylarna skillnad. Absolut.

Men det får ändå ta den tid det tar. Övervåningen är fortfarande väldigt kal och två stora rum står fortfarande oanvända och ganska tomma. Så pass att vi har hållit dörrarna till dem stängda i vinter och dragit ner på värmen. De där platsbyggda bokhyllorna står på listan men de får vänta. Snart är det ju dags för trädgård igen! 🙂

20130324-192556.jpg
Ikeavagnen. Två solstolar fick hänga med också! De håller förmodligen inte ens säsongen ut men för 179kr styck kändes det hoppfullt och bra för humöret att ta med dem hem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *