”Har du aldrig tankat förut?”

20130325-204800.jpg

Efter kvällens skivstångspass så hade jag ännu en utmaning bokad. Jag skulle tanka bilen. Jag har haft körkort i drygt ett och ett halvt år nu och under hela den tiden har jag varit slug nog att lyckas undvika det *nöjd*. Ikväll kunde jag dock inte slingra då jag på direkt order av J var tvungen att åka till macken *mindre nöjd*.

Jag har tankat med J förut så jag tänkte ändå att det här var någonting jag borde klara ganska lätt. Jag gled in på macken och parkerade bredvid bensinpumpen, med bensinluckan på rätt sida och allt. Då var det bara den detaljen som är själva betalningen. Jag stod handfallen då jag var osäker på om kortautomaten liksom gällde för min sida av pumpen. Jag hade ingen stolthet att svälja så jag vände mig till killen, max 22 år gammal, som tankade på andra sidan min bil. Du, jag har aldrig tankat förut, är det bara att stoppa in kortet här?

Den blick jag fick har jag aldrig mötts av förut. Det var som att jag kom från en annan planet. Har du inte tankat förut? frågade han och lät uppriktigt förundrad. Som om jag hade sagt något som var väldigt svårt att tro på. Inte blev det bättre av att jag sen inte lyckades få upp skruvlocket till själva bensinhålet! Det vet väl vilken idiot som helst att allt som ska skruvas upp, säg en flaska, en burk eller whatever, så skruvar man åt vänster. Just ikväll fick jag givetvis hjärnsläpp och skruvade och skruvade åt höger så att det förbannade locket inte gick upp. Den lille pojken fick hjälpa! 🙂

Men nu är det gjort. Nu kan jag väl det här. Men jag har inga problem med att låta det gå arton månader till nästa gång igen. Eller 31 år när jag tänker efter! 😉

5 thoughts on “”Har du aldrig tankat förut?”

  1. Tack för kvällens skratt! Det där med tankning blir lättare med tiden och då menar jag antal ggr du tankar och inte tiden du undviker att tanka.

    I våras tvingade Markus mig att åka och ”lufta” däcken på nya sommardäcken. Med tydliga instruktioner om lufttryck och sånt. Big fail ändå, men jag svalde också stoltheten och fick en mackanställd att hjälpa mig med däcken.

  2. Förstår precis! Fortsätt vara slug så klarar du dig undan i 31 år till. Och du, lufta däcken har jag klarat mig undan i 62 år.

  3. haha! känner igen dedär, nu lät jag det aldrig gå 18 månader iof, men jag känner igen de =)

  4. Lufta däcken betyder att fylla på dem med luft, tror jag. Däcken ska ha rätt lufttryck för att rulla optimalt och dra minimalt med bensin och sånt. Herregud, jag visste inget om detta förrän i våras, jag sköter inget som rör bilen annars. Förutom tankning, eller, det försöker jag nog undvika också. Förväntar mig att bilen ska va tankad. Ungefär som att Markus förväntar sig att hans kläder ska bli tvättade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *