Äntligen fredagskyckling!

Det har varit dåligt med det den här sommaren. När vi väl har gjort det har vi gjort det halvhjärtat med kycklingfiléer från frysen – inte samma sak. Hela grejen är att man gör fredagskyckling på hela kycklingar. Igår tog vi tag i saken och bjöd över Kaj&Maria och gottade till det lite extra med att låta kycklingarna stå och snurra över grillen. Så otroligt gott!

Malte var på sitt mest intensiva humör då vi inte hade gjort något speciellt under dagen. Understimulerad som få gick han igång i 110 så fort besöket kom hit. Oj vad det skulle lekas! Det lugnade inte ner sig förrän efter maten och det började bli så pass sent att han kunde varva ner med hjälp av en film på TV. Det är synd om honom stackarn, sex veckors semester + en veckas vattkoppsledighet är verkligen inte hans grej. 🙂

20130727-103511.jpg

Jag rensade och städade igenom skafferi/baklådan i veckan och hittade en massa som jag vill ha bort. Dels en massa olika mjölsorter som jag får sätta igång och baka bröd på, dels en ynka liten påse körsbärsjello som jag genast blandade ihop och ställde in i kylen. Dessutom hittade jag så väldigt många bakformar vilka fick bli basen till kvällens efterrätt; kladdkakemuffins! Det är ju så sjukt gott! Synd bara att jag inte har några begränsningar, jag klämde i mig en tredjedel (!) av muffinsen och satt resten av kvällen och pustade och stånkade av obehag. Men gott var det!

20130727-104013.jpg20130727-104019.jpg20130727-104027.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *