Fiskekvällar.

På kvällarna har det blivit lite rutin här uppe att Malte och min pappa tar med sig en burk mask och går ner och fiskar på bryggan. Det är Malte som tjatar, trots att han egentligen tycker att fiskarna är lite läskiga. Det är abborre det handlar om, det brukar hålla till en familj runt bryggan. Oftast är de så små att de får åka tillbaka i sjön men ett par har tagits upp för att rensas. Min pappa försöker få med Malte på att ro ut i ekan då det finns större abborrar ute i Ljussjön, men icke! Det tycker den försiktiga femåringen är läskigt. De var ute en sväng tidigare idag, de skulle skoja till det och ro bort till brevlådorna. Malte blev alldeles hispig och skrek åt pappous när han rodde. ”Inte så fort!!” Ni förstår nivån på det hela! 😉

Ljussjön är så vacker om kvällen när solen precis är på väg ner bakom träden och ytan är sådär spegelblank. Om det inte vore för knotten skulle man sitta på bryggan med ett glas vin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *