En späckad vecka!

Vi är inne på vår sista kväll här på Rhodos och det känns faktiskt helt ok. En hel vecka var precis perfekt för oss. Vi är utvilade men samtidigt trötta :). Om Malte fick bestämma skulle vi dock stanna kvar här för alltid, det sa han senast vid middagen. Men då vill han ha hit hela släkten och sina kompisar också.

Jag hade ju inte alls läst in mig på vad en Sunwing Resort har att erbjuda, än mindre kollat upp vad som fanns att göra för barnen. Jag hade tänkt att vi skulle bada och äta typ. Väldigt snabbt förstod vi att här finns ju massor för barn att sysselsätta sig med och är man som Malte, ensam femåring i sällskapet, så är ju alla dessa aktiviteter väldigt uppskattade. Varje dag har vi haft tider att passa och det har funkat väldigt bra. Dagarna har liksom bara flugit förbi. På ett bra sätt. Han har bland annat gjort detta:

Skattjakt! Det här var en aktivitet man fick betala en liten peng för och det var det värt. Inte bara för att jag och J fick 90 minuters pressartid i solen medan Anton sov utan för att Malte tyckte att det var så himla roligt. Så här i september gissar jag att barngruppen som var med var mindre än den är i säg juli. Åtta barn tror jag att jag räknade ihop vilket var perfekt då alla barn verkligen blev sedda av alla ledare som jobbar med barnaktiviteterna och på Minilandet. De fick snabbt koll på vad Malte hette till exempel.

Ansiktsmålning! Det här var en ”öppen” aktivitet för alla barn. Det var bara att dyka upp på Minilandet vid Helios och bli målad till valfritt djur eller karaktär. Det här var det svåraste beslutet Malte behövde fatta under hela veckan. Det var inte helt givet att det skulle bli en spindelman.

Miniindiander! Ännu en betalaktivitet som visade sig bli Maltes favorit. Ett gäng småindianer fick lära sig hur man hoar och smyger som riktiga indianer, sen gick de runt på hela sunwingområdet för att jaga rätt på den cowboy som hade stulit deras popcorn! Cowboyen (en av ledarna) hamnade i plurret framför alla badgäster runt poolen vilket resulterade i många skratt. Han hamnade i finkan och barnen fick kalasa på popcorn när de kom tillbaka till Miniland.

Aquadisco! Ännu en ”öppen” aktivitet (de allra flesta är ju det), denna i poolen. Varje dag vid tretiden på eftermiddagen var det antingen Aquadisco eller Play and Splash, mycket mycket uppskattat av barnen. 

Photosession med Lollo & Bernie! Så klart! Malte vill allra helst framkalla och förstora upp pronto. Han ÄLSKAR de här två! Han har kramat dem många många gånger under den här veckan.

Varje kväll vid halv åtta bjöds det på en halvtimmes teater på Lime Bar. Framför scenen trängdes massor med ungar på en matta och kuddar och jag kan inte ens tänka mig hur alla barnen får plats när det är högsäsong. Då måste det vara helt vansinnigt. Teatersnuttarna, varvat med trallvänliga sånger, handlar om de tre björnarna Isidor, Tvättis och Bum Bum som hela tiden försöker komma undan elaka (fast han var ju min och Js favvo) Grubb som vill fånga in dem till en zoo. Faktiskt väldigt underhållande! 🙂

Efter varje teaterhalvtimme är det dags för klackarna i taket. Då är det nämligen en kvarts Minidisco! Tjohooo! Jag tror att föräldrarna gillar det här lika mycket som barnen för det är sånt jäkla drag! Malte hoppade, dansade och sjöng värre och värre för varje kväll som gick. Minidiscot leds av en skådespelarna som visar alla moves. Igår kväll, när det var dags för Gagnam Style, deklarerade Bum Bum att alla föräldrar också måste dansa ”annars blir det inget mer minidisco för era barn!”. Fasen, jag borde ha filmats för jag ägde på dansgolvet! Gagnam Style är otippat helt min grej.

Förutom alla planerade aktiviteter så kan man alltid ta en liten paus i ett av de två Minilanden som finns på Kallithea. De har öppet några timmar på för- och eftermiddagen och är perfekt när man vill ta en paus från bad och lek. Här inne kan man sätta sig och rita och måla, eller varför inte lägga pärlplattor eller pussel? Perfekt ställe att hänga på!

Ett annat ställe som Malte har hamnat på dagligen är den lilla TV-hörnan som finns i restaurangen La Tasca. Medan jag har väntat på att mitt kaffe ska kallna så att jag kan dricka det så har Malte parkerat sig framför Tom & Jerry. De där små tv-pauserna behövs ibland. 

Det här var bara en del av alla de grejer Malte har ägnat sig åt den här veckan. Det var här jag kom ihåg att ta fram kameran. Förutom det har vi t ex dansat zorba med Lollo & Bernie, Malte har lekt Fish Pond, han har varit med på ett Mini Games och han har givetvis varit med på några After Beach med sång och dans. On that note så vill jag avsluta det här inlägget med att ge en eloge till all personal som har jobbat med just alla barnaktiviteter under den här veckan. Både ungdomarna som jobbar i ”Barnteamet” och de i ”Showteamet” har varit så grymt duktiga och proffsiga med alla barn, det har verkligen varit imponerande att se! Extrapoäng till dem, utan dem hade vi aldrig varit så nöjda resenärer som vi är nu när vi åker hem :).


Fullt upp!

 

2 thoughts on “En späckad vecka!

  1. HEJ

    MINNS DU UNGEFÄR VAD BETALaktiviteterna på hotellet kostade?

    Mvh
    Matilda

  2. Hej Matilda! Jag är ganska säker på att de kostade 7 € 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *