Kryssning På Viking Grace.

Någon gång där innan vi åkte till Rhodos kände jag och Sofia att vi behövde något trevligt att så fram emot. Något som var barnfritt. Något som inte var ett projekt. Det enda som matchade alla våra önskemål för det var en liten dygnskryssning på Östersjön. Jag ska inte ljuga, jag har ett antal fördomar om de där fartygen som åker fram och tillbaka, men det kändes ok att åka då Sofia bokade in oss på den färjan som verkade vara lugnast vad gäller spyor i heltäckningsmattan. Vi köpte ett litet paket med en schysst hytt högt upp, champagnefrukost i den lite mindre restaurangen och med entré till spat och så hoppades vi på det bästa. Vi blev inte besvikna!

Redan klockan 06 på morgonen smög jag ut ur huset för att ha gott om tid på mig till avgång vid halv åtta. När vi klivit på Viking Grace var vi vrålhungriga men vi fick vänta någon timme. En bra frukost måste jag säga, med allt det där som man vill ha på morgonen om man, som jag, ska svulla. Lite besviken blev jag på äggröran men plättarna var goda! Jag avrundade min frukost med minidonuts och hoppade över princess- och budapeststubbarna. Härligt att det fanns serverat ändå!

IMG_3900.JPG

Efter frukosten gjorde vi det enda rätta. Vi rekade tax free-shoppen, sen gick vi tillbaka till Oscar och drack vin. Och så fortsatte det kan man väl säga. Vi drack vin, fikade lite tiramisu, drack vin, badade i jacuzzin, drack champagne. Allt medan vi njöt av att våra små söta hjärtegryn inte var med oss :).

IMG_3934.JPGIMG_3931.JPGIMG_3915.JPGIMG_3913.JPG

Efter badet gick vi tillbaka till hytten för att göra iordning oss för kvällen. Småtörstiga och småhungriga gav vi oss ut och insåg att vi inte är rutinerade finlandsfärjeresenärer. Allt har tydligen stängt när färjan ligger inne i Åbo. Vi hade mao en massa dötid över vilket tillbringades tillbaka på hytten framför TV3. Ute i loungerna ville vi inte sitta för där städades det för fullt! Klockan 21 finsk tid öppnade äntligen middagsbuffén och dåvarande vi mer än redo att stoppa i oss mat. I bufférestaurangen var det lite stimmigare såklart, och med gott om skrikiga barn förstås, men maten var vi väldigt nöjda med. Buffén var inte så stor så all mat var väl tillagad. Väldigt god faktiskt, över förväntan! Och så fick vi ju dricka kranvin, sånt är ju kul! 🙂

IMG_3919.JPGIMG_3924.JPGIMG_3926.JPG

Framåt elva var vi nästa sist kvar i restaurangen och vid det laget var jag jättetrött efter att ha varit vaken för länge. Sofia tyckte dock inte att vi skulle nöja oss utan självklart skulle vi gå bort till ”nattklubben” och titta på finska pensionärer dansa friskt till dansbandet. Det var nån finsk sångare som nog är lite småkänd i sitt hemland och han sjöng lite dansbandssånger så att tanterna och gubbarna fick svänga sina lurviga. Det var faktiskt jättetrevligt att sitta och glo på, för vissa par var så himla söta. Jag tvivlar på att jag och J kommer gå ut och dansa till typ Arvingarna på finlandsfärja när vi är sjuttio år men jag hoppas att vi hittar på roliga saker att göra tillsammans även då. Jag vill också vara lika glad som de här gamla paren!

Framåt ett gav jag upp för tröttheten och drog med mig Sofia tillbaka till hytten där vi gick och lade oss. Jag var sjukt trött och det tog nog inte många minuter innan jag somnade på kudden. Vi skulle gå upp tidigt, 06.30 skulle vi vara tillbaka i Stockholm. 05.30 väckte min mobil mig, då hade Sofia legat vaken en stund. Någon kvart innan hade tydligen TV:n satts igång för att väcka oss. Strax efter att jag vaknat ljöd en röst i rummets högtalare (man vill ju inte väcka alla som ska sova vidare för att åka tillbaka till Åbo) att det nu var en timme till avstigning. Några minuter senare upprepades meddelandet och efter ytterligare en stund knackades det på hyttdörren och den låstes upp. We got the message, det var dags att kliva upp! Frukostbuffén skippade vi och nöjde oss med en kopp kaffe innan vi gav oss ut i mörkret. Det är verkligen svart halv sju på morgonen. I Slussen skildes vi åt, Sofia åkte till jobbet och jag åkte hem för att mötas av en familj som var redo att gå till förskolan. Vardag! Fasen vad härligt att få ta en liten paus från den. Det kommer vi garanterat gör igen. Vem vet, nästa gång kanske vi kan ta med våra makar!?

2 thoughts on “Kryssning På Viking Grace.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *