Myshörna på övervåningen.

Jag hade lovat lite bilder på vardagsrummet på övervåningen och nu när vi äntligen har fått upp våra bokhyllor så kan jag lägga upp några. Äntligen äntligen äntligen är alla våra flyttkartonger med böcker uppackade!! Minus några lådor med ungdomsböcker, de får plockas upp när Malte är lite äldre. När vi byggde det här huset var tanken först att rummet bakom vardagsrummet på nedervåningen, bakom öppna spisen, skulle vara vårt ”bibliotek”. Det skulle vara ett gästrum men också det rum där vi skulle förvara alla våra böcker i en snygg platsbyggd bokhylla. Men så har tiden gått, i december har vi bott här i tre år, och så har vi ändrat oss (jag har ändrat oss). Dels pga att platsbyggda hyllor är djävulskt dyrt, dels för att jag kände att jag ville ha mina böcker framme där de syns, inte undangömda i ett rum ingen går in i. Jag älskar bokhyllor, de ger en hemtrevnad som jag ibland tycker att vi fortfarande inte har fått till här hos oss.

Planen har också hela tiden varit att vi skulle ha en hylla mot den halva väggen mot trappan på övervåningen. I den skulle vi ha lite böcker och spel, men med tiden så gick jag mer och mer åt hållet att jag nog ville ha alla våra böcker där uppe. Det kunde bli en mysig läshörna. Sagt och gjort, jag fick som jag ville och nu har vi alltså äntligen köpt hyllor och monterat upp dem. Allt är inte på plats ännu, vi behöver exempelvis hitta en golvlampa som vi båda tycker om och så behövs någon liten avställningsyta för tekoppen när man sitter och läser, men i det stora hela är det ungefär så här det kommer att se ut. Jag är helnöjd.Jag kommer köra Sheldon-style om någon sitter här när jag vill läsa. ”You’re in my spot.”

Den här lilla fotoväggen är en historia helt för sig. Ramarna och alla bilder utom de med Anton köpte jag över ett år sedan. Jag stod där på Clas Ohlson i säkert en timme och valde ut ramar och lade ut dem på golvet och provade ut olika mönster på hur de skulle sitta på väggen. Jag fick till ett mönster som skulle bli assnyggt men det gav mig också ångest då det skulle bli jobbig att sätta upp. Avstånden mellan alla ramar skulle vara exakt lika stort åt alla vinklar, allt skulle vara helt rakt förstås osv. Ångest. Jag framkallade foton och satte dem i ramarna, längre kom jag inte utan jag lät allt ligga i en hög i sovrummet fram tills för någon månad sedan. Då bestämde jag mig för att strunta i mönstret och att det var bättre att tavlorna kom upp på väggen, utan en enda rät vinkel, än att de inte kom upp alls. Så fram med hammaren och så spikade jag upp dem på väggen och bra blev det! Kan meddela att det är fler spikhål i väggen än vad det är tavlor men de är ju bakom bilderna så det syns ju inte ;).

De här canvastavlorna satte vi upp för något år sedan. Vi ville ha färg på väggarna i vårt annars vit/svart/gråa hem men fina motiv var svåra att hitta. Men så kom vi på idén att köra på fyra tavlor med våra namn som QR-kod. Det blev i vårt tycke väldigt snyggt och faktiskt väldigt unikt.

Så – det var vardagsrummet på övervåningen. Jag tycker att det är svårt att fota rum på det här viset, speciellt om det är lite småstort så är det svårt att få till en överblick men det här får funka. Jag är i alla fall väldigt nöjd med hur rummet blivit!

5 thoughts on “Myshörna på övervåningen.

  1. Vad snyggt det blev! Tack för bilder. Ser riktigt modernt ut men samtidigt mysigt och hemtrevligt. Förstår att du vill sitta där och läsa. Maltes rum (kikade bakåt i historiken) blev också jättefint när ni gjorde om! Bra inspiration till vårt nya hus.

  2. Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδεά με τα ονόματα σας σε κωδικους… πρωτότυπο

  3. Hej Rebecca! Vi köpte dem från Svenssons i Lammhult (svenssons.se). Vita stringhyllor. Assnyga! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *