Julgran på plats.

IMG_4105

Äntligen är den på plats! Min plan för några veckor sedan var att den skulle inhandlas över en vecka innan julafton för att kunna njuta av den riktigt mycket. Jag brukar nämligen vara ganska trött på allt vad jul heter på nyårsdagen, sugen på nytt (ljust?) och fräscht, och då åker granen, adventsstakar och pynt ut. Smart då att njuta av granen lite extra länge innan julaftonen. Men så blev det inte riktigt så och när den väl köptes så fick den ändå stå ute i garaget i ett par dagar innan den åkte in i vardagsrummet. Så kan det gå. Nu är den ändå på plats och jag är riktigt nöjd med Js val av gran. Vi körde på en kunglig en, att hålla på och dammsuga barr orkar jag inte med och med en ettåring som nog kommer intressera sig för detta träd inomhus så är det nog bra om det inte börjar rasa mot golvet vid minsta beröring.

I år har vi julgranen stående på nedervåningen då det är där vi kommer att fira julaftonen så att generation äldre inte behöver klättra i trappor. Jag tycker nog att den passar in i vardagsrummet riktigt bra! Malte fick äran att klä granen men jag hjälpte till upptill där han inte nådde. Jag tycker att han lyckades utomordentligt bra och – detta är stort hörni – i år ska jag låta den vara som den är. Jag kommer inte börja hänga om kulorna när han ligger och sover för att fylla i eventuella tomma ”fläckar”. Kulorna får hänga där de hänger. Ni hör att jag jobbar med mig själv här va? Anton ville väldigt gärna vara med till en början men han har varit förvånansvärt ointresserad här under eftermiddagen. Kanske kanske kanske kan det bli så att han låter detta vara, precis som han har gjort med min fotovägg på övervåningen. Kanske kanske.

IMG_4108 IMG_4111 IMG_4114 IMG_4121

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *