Födelsedagslördag följd av febersöndag.

(null)

Helgen är över och trots feber och förkylning så har det varit en riktigt bra en! Min mamma fyllde år i lördags så vi bjöd över mina föräldrar och min syster plus hennes sambo för lite middag och tårta. Mamma fick välja meny och hon tyckte att en grillad köttbit skulle passa i februari. Bra val! Förra året hade vi grillpremiär den 30 mars, i år den 21 februari. Det kändes helrätt eftersom vårluften ju har varit här i flera dagar, den försvann dock lägligt medan vi satt och åt :). Till efterrätt gjorde vi en riktigt god Budapesttårta, assmaskig!

(null)

Anton hade varit rosslig och hostig redan under lördagen och under kvällen dök febern upp. Den har fortfarande inte lämnat hans lilla kropp och jag ska säga att varken jag eller J har sovit speciellt bra inatt med en liten bebis som inte har haft någon ro att sova längre stunder. Själv är jag förstås förkyld men det kan jag leva med, jag är helnöjd så länge jag slipper feber. Håll tummarna!

4 thoughts on “Födelsedagslördag följd av febersöndag.

  1. Jag googlade fram första bästa budapestrecept på nätet. 6 äggvitor vispas hårt, vispa i 3 dl socker lite i taget samt marsanpulver. Receptet sa 5 msk men jag tror att 3 blir bättre. Vänd i ca 125g hackade hasselnötter, bred ut smeten i en långpanna. Grädda i 175 grader i ca tjugo minuter. I vanliga recept så smetar man i detta läge på vispad grädde och mandarinklyftor och rullar sen ihop bottnen till en rulle. Vi delade istället vår botten på mitten och bredde ut grädde på den ena och lade sen den andra delen ovanpå, som en tårta. Dekorerade med mer grädde, mandariner och smält choklad. Supergott!

  2. Det var en skön eftermiddag o kväll. Gott o trevligt och 100 % service från alla håll o kanter, kände tydligt att jag behövde och var kanske också värd det, after all. Familj betyder allt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *