Födelsedagsdagar.

 

Efter flera dagars firande av nybliven sexåring så tog jag mig äntligen ut på en härlig power walk i kvällssolen. Slottsparken är verkligen urvacker just nu, och de här höga blommorna som så praktfullt står bakom mig på bilden ovan, blev jag fullkomligt förälskad i. Läckra!

Det var i torsdags som världens bästa Malte fyllde sex hela år. Jag kan inte förstå att han är så gammal, samtidigt som jag lite motstridigt tänker att han har ju alltid funnits. Konstigt det där att vara förälder. Födelsedagen firades hos mina föräldrar i Stugan. Vi är vana vid sol denna bemärkelsedag men den här gången drog himlen till med grått och regn hela förmiddagen. Vi brände lite tid genom att åka till Söderhamn för att handla, sen ägnade vi resten av tiden åt att göra tårtor. Malte hade beställt jordgubbstårta och till middag ville han ha pannkakstårta. En dag om året tycker jag att man kan få komma undan med en sådan kost, i torsdags var en sådan dag. Och lagom till att J anlände till Hälsingland och det var dags att äta tårta nummer ett så slutade det regna.

IMG_5093IMG_5100  IMG_5098 Min storasyster Pernilla med familj överraskade med att stanna till och födelsedagsfika på deras väg ner till Västkusten från Norrland.

På fredagen åkte vi tillbaka till Tyresö för att förbereda inför lördagens kalas, Maltes första ”renodlade” barnkalas, utan släktingar på plats. Det är inte helt givet att ha kalas mitt i industrisemestern när alla är bortresta men det blev en perfekt liten skara barn som var här och firade, Malte var så himla nöjd när det var över. Men det var inte klart där! Söndagen bjöd på ett sista firande av sexåring också då farfar Kaj, Maria, farmor Jeanette, Kåre, farfar Anders och farmor Lillan kom och fikade på altanen. En fjärde och sista tårta fick det alltså bli! Mer firande än så här hade vi inte orkat, även om vi hade velat ;).

IMG_5104 IMG_5109 IMG_5117

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *