Färdigkalasad och nerbäddad i sängen.

   

Vi brukar köra på kalas mitt på dagen och då bara kalasa på kaffe och tårta men då ett sådant kalas skulle krocka helt med det blivande födelsedagsbarnets dagvila så sköt vi lite på kalaset till eftermiddagen och passade då på att bjuda på lite enkel tidig middag med ett par pajer, kycklingspett, pastasallad och lite chark. Lagom avancerat men ändå gott. Just paj är jag otroligt svag för men äter väldigt sällan så det här var ett ypperligt tillfälle att få pyssla lite med det. Och tänk att något så enkelt som en ost- och skinkpaj kan vara så gott! 

 

Tvååringen i fråga var inte ett dugg intresserad av maten utan valde istället att svepa sitt colaglas (fördelen med att vara yngst, föräldrarna släpper på principerna tidigare än för storebrorsan :)) för att sen gå tillbaka till de nyss öppnade födelsedagspresenterna. 

Efter maten bjöd vi på en chokladmoussetårta på supergod kladdkakebotten. Dundergod! Ett lager ljus och ett lager mörk mousse, receptet hittar man här! Den här tårtan bjöd Carro på för en massa år sedan och den var så god att jag har använt själva moussereceptet många många gånger, i en massa olika varianter av tårta.

Och Kåre ville gärna vara på bild!

     

När det var dags för sång och tårtljusblåsning blev Anton mycket skeptisk och ville snabbt krypa upp i mammans famn. Varmt tyckte han och tyckte att det hela var obehagligt, det syns tydligt på bilderna. Malte ställde givetvis upp och blåste ut båda ljusen. Båda i ett blås dessutom, det tyckte han att vi borde vara riktigt imponerade över 🙂

    

Precis som jag hade hoppats så löste iprentabletten det mesta för mig, jag kände mig riktigt pigg under hela eftermiddagen. Det var först under the prime time entertainmemt i form av ’20 Funniest videos’ som jag kände att dagen hade varit lite väl lång och att sängen kunde bjuda på välbehövd sömn. Så nu är jag nerbäddad. Jag har visserligen inte sprungit något Lidingölopp men redigt trött är jag likväl. Och sömnen behöver jag. Imorgon kör vi kalas no. 2 i form av brunch med ännu mer familj. See you on the other side!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *