Nya rum.

Oj oj oj, att vi har varit sjuka i över ett par veckor som vi har varit nu, det har nog aldrig hänt förut!  T o m J har åkt på nåt virus, det händer inte ofta. Och det känns som att det går runt runt, när man tror att man är på banan igen så tar man ett steg tillbaka. Just nu ska jag ändå inte klaga då jag ”bara” är snorig. Hellre det än helt sänkt i kropp och huvud.

Eftersom J inte kände sig helt hundra så fick dagens besök till simhallen med Malte hoppas över. I vanliga fall är det också J som kör innebandyträningen på söndagsmorgnarna men idag fick jag, som den goda maka och mor jag är, ställa upp för laget. Det var ganska trevligt att sitta där och titta på. Men trevligare var det förstås att fika i centrum efteråt. Hur Malte kunde klämma i sig en iskall glass efter att ha varit i de iskalla lokalerna i Bollmorahallen förstår jag inte, själv blev jag knappt uppvärmd av min latte.

IMG_5508

Den senaste veckan har det varit full aktivitet här hemma då vi har haft en hantverkare här för att tapetsera två fondväggar och tre ”trappväggar”. En dag (eller alltså några timmar) ägnades åt att skrapa bort gammalt underlag och spackla nytt och en dag ägnades åt att slipa och att måla. Tråååkiga grejer mao. Jag ville ju inget annat än att få upp tapeterna! Så på fredagen smackades de äntligen upp på väggarna. J och Malte var hemma så jag fick uppdateringar på sms. Väldigt spännande. Hantverkaren Bosse var sjukt snabb, jag trodde inte att han skulle hinna alla rum på en dag. Pillet runt trappstegen trodde jag skulle ta mycket längre tid men det gick på en dag, eller kortare än det.


Vårt sovrum fick de här tapeterna. Jag är helnöjd med dem, trots att de är mycket mer åt det gråa hållet än det lila. Vi hade beställt tapetprover innan men det är svårt att se hur en hel vägg ska se ut på ett litet prov. Fint blev det iaf. Ni får tro mig, trots att jag inte har någon bild på slutresultatet.

Anton fick tapeter från Rusta. Det känns som att risken för att det kommer ritas på väggarna fortfarande är ganska stor så jag ”unnade” honom inte finare än så här 😉 Fast jag tycker att det blev fint. Väldigt glatt! Och det funkar med det röda temat som jag försökt hålla där inne. 

Och så har vi hallen! Rummet som oftast glöms bort. Vi glömde bort det när vi ritade huset, det kan verkligen säga. En helt värdelös hall egentligen eftersom den är ganska avlång och smal, med två dörrar på ena sidan. Den väggen, dörrväggen, går ju inte att möblera, och eftersom det är så smalt får det inte riktigt plats med så mycket som jag skulle vilja. Men nu tycker jag ändå att vi har gjort det bästa av det vi har. Vi har gott om förvaring och ändå så pass mycket plats att det känns ganska luftigt. Jag älskar tapeten, är så himla nöjd med att vi valde den. Vi köpte rullarna för ett och ett halvt år sedan, de har legat i garaget sedan dess, så det känns så himla bra att de äntligen sitter uppe på väggarna! Äntligen!

IMG_5509
IMG_5512Man blir nästan yr av mönstret! 🙂

2 thoughts on “Nya rum.

  1. Inte vi heller! Vi är såna där hemska föräldrar som jobbar hemifrån när barnen är sjuka.
    Moahahahaha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *