Dan före dan.

Ser ni är den går åt den grågröna tonen? Trots att jag varit duktig och fyllt på vatten varje dag så är den redan vissen. Barren är stenhårda och så fort barnen springer förbi (för de kan ju inte låta bli att ta just den vägen) så rasar barren i golvet. Typiskt. Men, on the bright side, så är nog detta den enda som inte är topp med den här julen. Ja, det finns ju ingen snö heller, och det förväntas regn hela morgondagen, men förutom det så är det urhärlig att det är jul. Vi har ju det bästa upplägget när det gäller maten då vi kör knytis och det enda jag behöver fixa med är det roliga, alltså det söta efteråt. Väldigt skönt. Att stressa med saker jag inte tycker är kul, typ rulla köttbullar t ex, behöver jag inte göra och åååh så mycket lättare det är att njuta av julefriden då. 

Jag gör lite olika saker varje år, i år har jag gjort grönkålspaj med chevre och valnötter, rödkål, julgodis (kardemummakola, chokladkola & toffefee) och ostkaka med jordgubbskompott. Väldigt ostressigt alltså. Och kålrotslåda också, höll jag på att glömma! Ett gästspel på årets julbord, jag är osäker på om jag ens har smakat det förut…

Tomten kommer redan före Kalle imorgon vilket blir bra då Malte blev alldeles nervig av att behöva vänta på honom ända till kvällen förra året. I år kör vi annat upplägg. Malte har en lite konstig relation till tomten som jag inte riktigt förstår mig på. Han är väldigt tveksam till att det är den riktiga tomten som kommer hem till oss på julaftonen, men han är ändå väldigt klar över att tomten finns, trots att det finns barn i klassen som hävdar att han inte gör det 🙂 

Malte tänker att man inte behöver skriva en önskelista att skicka till tomten, utan tomten vet ändå vad alla barn har önskat sig, om man har tänkt ut önskningen riktigt tydligt. Då liksom hör tomten önskningen på något magiskt sätt. Idag berättade min kloka sjuåring att han hade frågat Anton vad han har önskat sig i julklapp. En legobåt hade han fått till svar. Och mamma, då tänkte jag till tomten att han önskar sig en legobåt, för Anton vet ju inte att man måste göra det. Gullunge. Finaste storebrorsan. Typiskt bara att vi inte har köpt nån legobåt, det hade ju sealed the deal så att säga och avslutat alla diskussioner om huruvida tomten finns eller inte…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *