Dag 5 – klassisk diner och hemresa.

Bryant Park.

När vi vaknade på söndagsmorgonen så packade vi våra väskor, det var nämligen vår sista dag i New York. Vi checkade ut från hotellet men lämnade kvar väskorna så vi skulle slippa släpa på dem, sen gick vi ut på stan och åt frukost. Den här gången gick vi raka vägen till Scotty’s Diner, en sån där ”äkta” med bås och en servitör som kommer och fyller på kaffekoppen med jämna mellanrum. Jag hade planerat att beställa en stack of pancakes men när jag väl satt där så kände jag att jag ju booorde ta något förnuftigt som man håller sig mätt på så jag tog en omelett. Det var inget fel på den men ni kan ju gissa att jag ändå ångrade mig när jag fick smaka på Js pannkakor. Un-der-bara. Höga, saftiga och fluffiga, men en massa sirap. Yum! Förnuftigt är inte alltid godast liksom…

Resten av dagen ”drog vi runt” i stan. Målet var att jag skulle shoppa åtminstone något men det slutade med att jag tillbringade typ fem dagar i New York utan att köpa en enda sak. Shopping är verkligen inte min starka sida! J kompletterar mig på den punkten kan man säga 🙂


Chrysler Building.

Framåt eftermiddagen plockade vi upp våra väskor och tog bussen tillbaka till Newark. Vid det laget var jag väldigt sugen på att påbörja hemresan, det kändes liksom som att hela söndagen bara gick åt till att vänta på att åka hem. Självklart hade vi otur så flyget blev en timme försenat men vid halv sju på kvällen var vi äntligen uppe i luften och åtta timmar senare, halv nio lokal tid, så landade vi på Arlanda. Vi var trötta men hade ändå lyckats slumra en hel del under natten så det kändes helt ok. Jag och J tog en varsin väska, sen åkte vi till jobbet. Först sent på eftermiddagen kunde jag komma hem och krama mina barn, som liksom inte verkade bry sig jättemycket att vi kommit tillbaka…

Mina tankar om New York så här ett par dagar senare är att det var en väldigt cool stad! Så stor! Så hög! Människorna var så himla trevliga, som ju amerikaner är kända för att vara, och allt var väldigt turistvänligt. Jag är jätteglad över att jag har varit där! Jätteglad över att ha fått se allt det man sett på film, fast på riktigt! Vill jag åka tillbaka? Mjä, inte på en herrans massa år isf, det finns 20 andra städer jag hellre åker till och ser innan jag återvänder till NY, helt klart. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *