Det vilar en förbannelse över vår pool.

Hej och välkomna till i-lands-problemsbloggen. Här avhandlar jag problem vilka jag är väl medveten om brukar falla in under kategorin i-landsproblem, men för oss är det likväl problem som tynger vår annars smidiga, lättsamma och lyckliga vardag 😉

Så – här kommer det: det är nog ingenting som funkat smidigt med den här poolen. Med varje moment är det någonting som inte flyter på. Förra sommaren var det att det var ett himla härk med att få tag på en poolleverantör som hade lust att återkoppla på våra förfrågningar, de hade nämligen semester i högsäsong. När vi väl fick kontakt och bestämde oss för Poolbyggarna i Järfälla så tyckte vi för ett ögonblick att det hela flöt på. Vi lyckades hitta en firma som kunde gräva ur och göra botten i poolen. Poolfirman kom sen och byggde själva stommen, sen dröjde det ända till månadsskiftet oktober/november då de kom tillbaka för att lägga linern. Den var specialbeställd pga trappa, därav den långa leveranstiden. 

När gubbarna väl kom för att lägga linern jobbade de i några dagar, sen bara försvann de mystiskt, utan ett ord och utan att ha färdigställt. Den installation de gjort var dessutom inte ens helt korrekt (jag har en make som på sätt och vis är en mardrömskund då han läser på om ALLT innan vi köper en tjänst…) så vi sms:ade över bilder på rörnystanet. När vi ringde firman sa en telefonsvarare att de hade ledigt v44-45. ”Lämna ett meddelande så ringer vi er när vi kommer tillbaka”. Eh va? Jag blev skogstokig, man kan inte bara stänga verksamheten när man har pågående jobb. I samband med det här så kom också minusgraderna och ett redigt snöfall så eftersom vi inte fick tag på Poolbyggarna (fortfarande efter v45 var de otillgängliga trots jagande) så lade vi på vinterplåtarna och stängde för vintern. 

I december fick vi ett oväntat samtal från Poolbyggarna. ”Hej, vi tänke boka tid för besiktning!” Hm… besiktningen kör vi väl efter att poolen är färdigställd tyckte vi och vips så visade det sig att Poolbyggarna inte ens visste om att underleverantören som lagt linern inte hade gjort klart. Bilderna vi hade skickat på sms hade heller inte nått just den här killen utan fastnat hos någon kollega… Hur som helst, Poolbyggarna kom ut och kollade hur det såg ut och bekräftade att arbetet inte var klart, dessutom gjorde han om installationen av alla maskiner och grejer, drog om rör och hade sig. Det sista han sa var att vi skulle höra av oss i vår när vi kände oss redo för att bada.

Och ja, där är vi nu. För typ tre veckor sedan hörde J av sig för att boka tid för det, och i ungefär tre veckor har vi fått jaga och vänta på återkoppling. Till slut ringde jag och förklarade i ”tydlig” ton att det här ska vara klart vecka 22, så nu på tisdag kommer Poolbyggarna och färdigställer. Äntligen! Förhoppningsvis. Jag vågar inte ta ut något i förskott… 

Den här långhelgen var det tänkt att vi skulle anlägga en syrenhäck runt poolaltanen. Björne var så himla snäll och kom hit med sin grävmaskin och grävde ur ett rabattdike, efter att jag hade försökt att göra det med spade och näst intill tappat livsgnistan på kuppen. Vi beställde jord och bortforsling via Björne, av en kille som har stor lastbil med sån där skopa. Via nätet beställde vi också 60 stycken syrenplantor att levereras nu i veckan som var. Vi fick en bekräftelse på mailen när vi var i New York att syrenerna var på ingång så äntligen var det något som flöt på. Men dagarna gick och inga plantor dök upp. Kundtjänst beklagade och gjorde en efterlysning på syrenerna, inte heller de var helt säkra på vart de tagit vägen! Och den där lastbilen som skulle leverera jord och forsla bort fyllnadsmassorna, ja det gick ju givetvis sönder!!! 🙂 🙂 🙂 Ingenting blev som tänkt den här helgen. 

Och nu, när J tänkt färdigställa altanen med att sätta upp de sista brädorna på sidorna,  så visade det sig att ett gäng jordgetingar hunnit etablera ett bo i rabatten, just där han skulle stå och jobba! 

Som sagt, det vilar en förbannelse över den här poolen. Om jag gläds över det fina vädret som bjudits på den här helgen? Absolut, men visst fan hade det varit mycket härligare om vi också hade kunnat få unna oss ett premiärdopp… 🙂

3 thoughts on “Det vilar en förbannelse över vår pool.

  1. Äsch, sådär har alla våra byggprojekt varit. Jag blir nästan misstänksam när nått går smidigt, det brukar straffa sig i sluttampen.

  2. Ah du tänker såååååå! Så jag ska egentligen tänka att allt funkar enligt världsordningen? Byggprojekt ska inte flyta på. Mm kanske! Det är ju definitivt en mer positiv inställning i just det här fallet

  3. Precis så ska du tänka. Det är alltid nått som jäklas och nu vet du vad det är som jäklas i det här projektet, behöver du inte tänka mer på det. Och kom ihåg att det LÖSER SIG ALLTID.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *