Midsommarafton!

I krans bunden av proffset Janah!

Trots att jag vaknade upp med halsont och hängighet som påminde om det J har gått och burit på hela veckan, så blev det en riktigt bra midsommarafton i år också. Det regnade inte ens, bara en sån sak! 

Vi körde knytkalas vilket innebar att det enda vi ordnade med var köttet och desserten. Det var nästan stressande lite, jag satt flera gånger och funderade hårt över vad jag hade glömt, det kunde ju liksom inte vara så lite att förbereda?! Ovant ju. Och väldigt bekvämt.

Vi brukar inte äta ”traditionell” midsommarmat utan brukar grilla nån köttbit och äta goda tillbehör, men till nästa år tänker jag att vi kanske ska testa nåt nytt! Vi kanske ska köra på traditonellt! Vad det nu är, jag minns knappt längre… Men det slog mig när Malte häromdagen sa att han tyckte att midsommarnatten i skolan var godare än den vi brukar äta, betyder det att han vill att vi ska äta sill och potatis? Paj? Oklart, för han var inte speciellt intresserad av att utveckla 🙂

Hur som så var gårdagens midsommarmat god. Eftersom det inte regnade klädde vi på oss och satt utomhus. Hur många midsomrar sedan är det man kunde göra det?! Men kaffe och dessert (nån rabarber-/hallonkompott med cheesecakekräm och vaniljdrömmar, väldigt gott) intogs inomhus, någon måtta får det ju vara… En härlig midsommar blev det iaf, trots att jag inte kan låta bli att tänka på hur mycket skönare den skulle vara om den firades i varmare juli…

Farfar Anders ställde upp på ett midsommardopp med barnen. Vi andra tittade på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *