Våffelfrossa

Vilket kanonsätt att avsluta veckan på; att äta våfflor! Ingen har väl missat att det är Maria Bebådelsedag idag, jag har det givetvis markerat i kalendern :). Jag får lov att erkänna att vi brukar köra på vanlig våffelmix men i år tipsade Kaj om ett våffelrecept i Rödvita kokboken som han kunde intyga var bra. Han hade galet rätt. De enda ingredienserna: vispad grädde, mjöl och vatten. Jag har aldrig ätit så frasiga våfflor som dessa. Det enda negativa var att jag inte orkade så många då huvudingrediensen ju var grädde; tokmättande.

Tillbehören är viktiga. Jag är inte så förtjust i att köra langosstuk med våfflorna utan vill ha söta tillbehör. Obligatoriskt för mig är vaniljglass, hjortronsylt och skivade bananer. Grädde och hallonsylt finns också med, mer för att man bör än för att jag verkligen vill ha det på. Malte gick direkt på glassen och höll sig till den, våfflan var ointressant.

Fasen vad gott det är med våfflor! Och nu har jag dessutom hittat bästa receptet. Ett år kvar till nästa gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *