Nationaldag på Siggesta Gård

Nationaldagsfirande ja… där kan vi snacka om en dag utan några som helst traditioner hos mig. Det är verkligen en dag som jag tar som den kommer. Trevligt med ledigt liksom. Detta år firade jag och Malte in den ute i Siggesta medan J låg i sängen, däckad av pollen. Att åka till Siggesta Gård från Tyresö Strand tar sin lilla tid, en hel timme faktiskt. Men det gjorde ingen då det ändå var dags för Malte att sova en stund, väl framme kunde vi ta oss an alla djur. Eller inte. De var, precis som förra gången vi var på Siggesta, inte speciellt intressanta. Då var minigolfbanan mer aktuell för barnen att härja i, till de tyska minigolfarnas förtret.

Det var först när Malte insåg att han skulle få rida en ponny som utflykten blev riktigt intressant för honom. Oj vad spännande! Jag har nog aldrig sett Emelie och Malte så tålmodiga som de var idag när de snällt stod och väntade på sin tur. Vi mammor fick ju också vänta men efter ponnyturens slut så kändes det som att väntan var så värd det. Malte satt på den där hästryggen med en väldigt seriös min, det här var på allvar, någonting stort! När vi fick ögonkontakt kunde han dock inte dölja förtjusningen och hela ansiktet sprack upp i ren lycka. Så underbart att se.

Siggesta har egentligen inte så mycket att erbjuda förutom lite djur och köer till diverse matförsäljning men ändå känns det lagom trevligt för en utflykt. Att åka ända dit från Tyresö kanske är overkill men någon gång ibland kan vara ok. Nästa gång vill jag testa den omtalade bakluckeloppisen!

 

One thought on “Nationaldag på Siggesta Gård

  1. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *