Första veckan med Mathem.se.

Vi har precis fått den andra veckans familjekasse levererad till dörren. Stort plus till chauffören som förstod att det inte var en god idé att plinga på dörren hos en småbarnsfamilj klockan 21 på kvällen. Han knackade istället och fick uppskattande ord av mig tillbaka.

Vi har nu en veckas testande av matkassen bakom oss och helt ärligt är jag än så länge inte jätteimponerad. Det som är skönt med matkassen, utom det uppenbara att man slipper åka och handla råvarorna, är att man slipper planera matsedeln. Det är ett stort plus för oss. Menyn för veckan ser dessutom helt ok ut, inte revolutionerande spännande men heller inte trist som den kanske skulle ha varit om vi hade komponerat den själva. Men så kommer vi till nackdelarna med just Mathem.se:

1. Under den här veckan tycker jag att det har snålats med grönsakerna. Man kan säga vad man vill om tallriksmodellen (J skulle kunna skriva ett låååångt inlägg här :)) men jag kan ändå tycka att halva tallriken grönsaker är vettigt. Familjekassen har nog bjudit på en tredjedel per måltid. Högst.

2. Eftersom jag inte brukar ha kalorierna klart för mig svart på vitt när jag lagar mat (står knappast och väger maten, snacka om att ta död på matglädjen) så har jag ganska dålig koll på kalorimängden i våra vanliga middagar. I matsedeln står antalet kalorier på per måltid med och jag kan inte låta bli att tycka att 727 kalorier låter galet mycket. För en vanlig tisdagsmiddag liksom.

3. Trots att man kommer upp i ordentliga kalorimängder har inte varje middag bjudit på härlig mättnad. Det är väldigt ojämnt. Vissa middagar, ex kyckling- och nudelwoken, räckte till middagen, matlådor och ett par lådor till. Andra måltider, ex torskrulladerna, gav mig inget alternativ än att knapra mig mätt på knäckebröd till. 100 gram vit fisk blir man faktiskt inte mätt på. Snålt som fasen!

MEN vi ger Mathem.se en chans till. Kanske till och med ett par chanser till. Tanken är att vi kör fram till jul för att ge det en ärlig chans. Låt oss hoppas på att förra veckans kasse var en miss från deras sida.

Här kommer bilder från ett par av veckans middagar. Notera hur ambitiös jag är; skriver recensioner efter varje lagad middag! 🙂20121203-203112.jpg

20121203-203122.jpg

20121203-203142.jpg

2 thoughts on “Första veckan med Mathem.se.

  1. Hej Alexandra! Vilken bra recension av Familjematkassen, tack så mycket för den! Jag ska vidarebefordra detta till matkasseansvarig.
    Hälsningar,
    Malin, MatHem

  2. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *