Påskaftonen.

De senaste åren har vi, precis som till julafton, bjudit över alla till oss. Jag tycker om att ha alla samlade hos oss och nu när vi dessutom har plats för det så är det inte ett lika stort projekt som det var i Hammarbyhöjden.

Det kan tyckas givet att jag, som älskar och håller hårt i traditioner, skulle förespråka en traditionsenlig påsklunch men jag tycker faktiskt att den avverkas bäst på just julaftonen. Till påsk har vi därför inga fasta traditioner mer än att vi hittar på något nytt varje år. Ett år hade vi italienskt tema, förra året körde vi på cypriotiskt/grekiskt. I år blev det Påsk Mexican style. J fick göra sin chili som stod och puttrade hela Långfredagen (ni ser kastrullen på spisen på bilderna när Sofia lagar middag åt oss) och till det åt vi goda tillbehör. Jag har svårt att tro att någon åt middag på det på kvällen, servar oerhört mättande!

Elva personer var vi runt bordet, precis lagom. Malte var nöjd också som hela tiden hade nån som ville leka med honom. Han fick för övrigt ett antal påskägg, de var dock efter önskemål av oss fyllda med leksaker (=läs bilar och läskiga spindlar). Ett godisägg från oss tyckte vi skulle räcka och hade han fått nötter av någon hade han ju obarmhärtigt ratat det efter påskharens generösa gåva. 🙂

20130331-223103.jpg20130331-223111.jpg20130331-223121.jpg20130331-223131.jpg
Citronmoussetårta med passionstäcke. Faktiskt väldigt god!20130331-223139.jpg

3 thoughts on “Påskaftonen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *