Växtkraften!

Den som bara har varit på Cypern i juli och augusti missar hur vacker den här ön faktiskt kan vara. På vintern är den väl som grönast men då är det inte riktigt så varmt som jag vill ha det. I slutet av sommaren är allt sönderbränt av den starka solen men nu på våren är allt grönt och växer med en himla fart. Jag som inte alls har gröna fingrar skulle banne mig inte kunna misslyckas här nere när det gäller att plantera, allt växer ju vare sig man vill eller inte! Och lite exotiskt är det ju med yuccapalmer och kaktusar vart än man vänder sig.

Eftersom mina föräldrar snart åker hem till Sverige över sommaren har pappa passat på att beskära den stora buske som står hos grannen. Den kommer att sträcka sig en bra bit in på vår altan i höst när de kommer tillbaka men det är ändå värt att ta bort så mycket som går redan nu.


Så här ser vår altan ut utifrån om man står nere i ”parken” utanför. Här nedanför muren har mina föräldrar en liten plantering och till höger skiner pomeloträdet. Precis utanför bild står ett olivträd som givit ett antal liter olivolja. Nice! 

Alla lägenheter i ”apartmentblocket” har olika färger. Vår har blått. Jag är nog ensam om det men de rundade hörnorna på byggnaden får mig att tänka på Star Wars 🙂

Här är en till blå lägenhet. Den här ligger på långsidan av blocket. Jag fullständigt älskar de här bougainvillearna som växer lite överallt. De blir ju helt enorma!

Här växer ännu en bougainvillea. Den här sitter över ”entrén” till blocket. Byggnaden är som en rektangel med en charmig (*sarkasm*) parkering i mitten. Vi bor på andra sidan härifrån, rakt över asfaltsgården. 

Jag har aldrig varit lika förtjust i cyklamen som min mamma, men den här lilla var ju riktigt söt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *