Malte kan cykla!

I fredags åkte Malte och J till cykelaffären här i Tyresö och uppgraderade till en lite större cykel till femåringen. Det var dags. På den har han i ett par dagar cyklat fram och tillbaka på altanen och när vi har föreslagit att han ska öva på att cykla utan stödhjul har han sagt att nej, det ska jag lära mig sommar. Ok, stödhjulen får väl sitta då tänkte vi. Men så idag blev han lite sugen ändå så han gick och tog på sig hjälmen, cykelhandskarna och långbyxor och så sa han att nu ska jag lära mig att cykla mamma! Jag älskar självförtroendet men jag tänkte för mig själv att nej, du ska öva på att cykla. Tur att jag inte sa något högt för det fick jag äta upp med råge. Han är ju hur kompetent som helst, när ska jag lära mig det?!

Utanför vårt hus går en ganska trafikerad gata men på korta Orkidévägen åker bara de få som bor där. Jag tittade i fönstret när J höll i sadeln när han cyklade iväg, sen ville Anton ha min uppmärksamhet. När jag tittade tillbaka ut igen hade de vänt i vändplanen och Malte cyklade tillbaka alldeles själv! Så himla cool! Jag rusade ut på gräsmattan med kameran i högsta hugg, detta måste ju givetvis dokumenteras! 🙂

One thought on “Malte kan cykla!

  1. Pingback: Nyårskrönika 2014. | tantalexandra.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *