Saras rutor Del 1

Såna här har jag och Malte bakat idag. Vad ska vi välja att kalla dem? Chokladrutor? Kokosrutor? Kärleksmums? Snoddas? I min mammas bakbok Stora boken om bakning heter de Saras rutor så jag kör på det. Det är ju därifrån jag har fått receptet.

Jag ville göra såna här den här helgen så då hörde jag av mig till mamma och bad om receptet eftersom jag vet att jag gillar just dem hon gör. Hon skickade över två recept då hon, och jag, var osäker på vilken variant det är jag är så förtjust i och nu undrar jag om det ändå inte är det andra receptet som är min favvo. De här rutorna blev ju väldigt goda, absolut, men de blev inte riktigt så chokladiga som jag minns dem. Nästa vecka (tror jag) kommer jag testa det andra receptet, då får vi se om jag träffar rätt. Det får bli Del 2 i denna spännande chokladruteserie.

Trots att jag inte tror att det här är receptet jag vill spara för kommande kafferep så vill jag ändå publicera receptet. Det kan ju vara bra och ha. OCH glasyren var kanongod så den behåller jag :). Jag gillar Saras rutor med florsocker i glasyren. Socker ska det vara! Därför går Leilas chokladrutor inte hem hos mig, där är glasyren inte söt utan påminner snarare om en chokladtryffel. Jag säger som Brasse. Fel, fel fel!

Jag redogör bara för ingredienserna. Hur man går till väga är ju samma som alla mjuka kakor. 175 grader i ugnen och receptet räcker till en sån där röd IKEA-form som vi gör fredagskycklingen i. Ni vet :).

150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4,5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Glasyr
60 gram smör
3,5 dl florsocker
4 msk kallt kaffe
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao

Den goda goda glasyren. 

4 thoughts on “Saras rutor Del 1

  1. Kramforsluder envisas min pappa med att dessa. Kärleksmums säger man väl annars i Sthlm?

  2. Det är verkligen sjukt gott! Älskar också. Men kärleksmums låter helt klart trevligare än Kramforsluder. Den var ny! 🙂

  3. Pingback: Saras rutor Del 2 | tantalexandra.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *