Första vintermorgonen.

IMG_4229.JPG

Det var en minusgrad när vi gick till förskolan imorse. Första gången för den här vintern. Overallerna fick med andra ord göra premiär. För min del får det gärna hålla sig under nollan nu, då behöver jag inte vela mellan de fodrade galonisarna eller overallen. Maltes förskola har en gård med gräs, skog och träd som är helt fantastisk på sommaren. Under höst/vår är det dock galet lerigt så jag drar mig för att dra fram overallen för tidigt. Maltes röda kommer vara brun när jag hämtar i eftermiddag, det vet jag eftersom det blir plusgrader inom ett par timmar…

Dagen kommer ägnas åt röj på vinden. Åtminstone så mycket som en sovande Anton tillåter mig att göra det. Jag blir alldeles stressad av att det inte är ordning och reda där uppe, dessutom blir jag lite kocko av att en del av sakerna är nerplockade i flyttkartonger och en del ligger i plastlådor. Allt ska ligga i plastlådor. Enhetligt. Lättare att hitta. Ni hör att jag har för mycket oviktigt att lägga min tankeverksamhet på?

Jag läste för övrigt ut Gone Girl av Gillian Flynn härom kvällen. Så himla bra! Så spännande! Jag har läst en del deckare och den här sticker ut, dels pga av en väldigt smart story förstås, men också dels för att den är skriven av en kvinna. Jag inbillar mig att en man hade beskrivit relationen i äktenskapet på ett annat sätt som jag inte hade tyckt var lika intressant. Tror jag iaf. Nu måste jag se filmen, definitivt! Fast den funkar att se på teve, bio sparar jag till lite mer bombastiska filmer rent visuellt. Som Hobbit 3 t ex.

IMG_4226.JPG

5 thoughts on “Första vintermorgonen.

  1. Tyvärr måste jag meddela att filmen inte alls är bra. Jag sträckläste boken, jag gäspade igenom filmen. Synd. Tror storyn kanske funkar bäst i roman format.

  2. Nej sluta! Du måste ha fel. Måste! Jag har ju såna förväntningar på filmen. Jag vill ju gilla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *