Julen 2014.

CameraZOOM-20141225084118284 20141225_084646

Med denna lilla söta tomtenisse farandes omkring i huset så firade vi en riktigt lugn jul. Alla jular brukar visserligen vara väldigt lugna men just i år kände jag nog att den där julefriden faktiskt var här. Ingen hysteri någonstans. Väldigt skönt. Trots det känner jag mig väldigt trött nu så här efteråt. Kanske beror det på att J är ledig och jag kan tillåta mig själv att vara trött och inte ligga i i hundra med barnen. Något längre textinlägg orkar jag iaf inte med utan jag får nöja mig med att dokumentera den här dagen med bilder.

IMG_4467.JPG
Medan övriga sällskapet satt ute i hemmabion och tittade på Kalle&co så förberedde jag, Kaj och Oscar julmaten. Vi hade givetvis teven på i bakgrunden, jag vill absolut inte missa Kalle. Eller Henrik Dorsin för den delen!
IMG_4151 IMG_4153 IMG_4145 IMG_4138 IMG_4130 IMG_4131 IMG_4137IMG_4162
Efter maten var det dags för julklappsöppning. Vi vuxna har ett julklappslotteri så att man får en klapp att prassla med. Barnen kör vi obegränsat till kan man väl säga vilket innebär att det blir helt proppfullt under granen, trots att vi bara har två barn i sällskapet. Malte gick bananas med alla sina presenter medan Anton uppskattade papper och snöre något oerhört.

Vi körde inte på någon tomte i år (han lämnade en lapp tillsammans med klapparna under natten där det stod att han var tvungen att åka till tomteverkstaden då han hade lite problem med släden) då Malte förra året nästan knäckte att det var farfar Anders som var utklädd. Jag var rädd att han i år skulle vara kaxigare och kanske rycka i skägget och på så sätt spräcka illusionen om att Tomten faktiskt finns, så vi körde utan istället.
IMG_4469.JPGIMG_4471.JPGIMG_4168
Efter julklappsutdelningen dukade vi fram dessertbordet. Chokladkolor och kardemummakolor varvades med ris a la Malta, panna cotta med ett lock av lemon curd och så en saffransorstkaka. Jag återkommer till den i ett annat inlägg, för mitt eget minnes skull.

På juldagen fick vi anledning att fira jul en gång till då vi var bjudna på julbord hos Vickan& Henke. Faktiskt ganska lyxigt att fira jul i dagarna två. Julaftonen går ju undan så fort så att köra en dag till var ju perfekt! Vickan bjöd på allt som är viktigt på ett julbord och mamma bjöd på mandeltårtan som vi alltid åt på julen när vi firade hemma. De tillhörande marsipantomtarna var slut i butik så mamma hade gjort egna. Imponerande! De var ju ursöta!

IMG_4182IMG_4190
Jag är verkligen en hejare på att fota!
IMG_4196IMG_4197

 

Det var vår jul! Härlig!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *