Sista dagen.

IMG_4568.JPG

Denna allra sista dag på jullovet har ägnats åt bara bra saker. Malte gick iväg på kalas och eftersom det var rikligt med snö ute så inledde de kalaset med stjärtlappsåkning i en backe i trädgården och fortsatte sen med korvgrillning och lek. Mycket bra för mig! Att Malte fick leka loss i snön utan att jag behövde engagera mig eller ens delta menar jag. Jag hänger allra helst inomhus på vintern så att lämna honom på ett kalas i pulkabacken var ju perfekt! 😉

Denna söndag har även ägnats åt ett SkivstångIntervallpass och bakning av fröknäcke. Man skulle kunna tro att jag är inne i nåt hälsoflow just nu (som ju många är i januari iofs) men det är inte riktigt så det ligger till. En blogg jag läser regelbundet är dock det, hon har nån raw food-månad eller nåt, så hennes recept får det temat. Häromdagen tipsade hon, grymma Carro som vann Hela Sverige bakar 2013, om fröknäcke och då receptet såg bra ut så ville jag testa. Jag har gjort fröknäcke förut men varenda gång så blir det liksom smuligt och faller sönder. Omöjligt att bre något på till exempel. Det här receptet kommer jag dock hålla mig till för de små kexen blev asbra! Eventuellt har jag i salt direkt i smeten istället för att flinga på, jag tror att de blir ännu godare då.

Carros blogginlägg hittar ni HÄR, med tydliga bildinstruktioner osv. Jag skriver ner receptet här också, så att jag enkelt kan hitta det nästa gång jag vill baka.

Blanda följande i en bunke och låt stå i åtminstone en timme. Jag lät det stå en halv dag, hinner man inte baka ut tidigare än så så hinner man inte.

2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön (jag hade inga så det fick bli dubbelt av solrosfröna)
1 dl sesamfrön
3 dl vatten
3 msk olivolja

När smeten har fått stå och dra häller man på 1 dl majsmjöl och blandar. Sen smetar du ut det på två bakplåtsark. Kladda ut så tunt som möjligt, lättast är att lägga på ett ark ovanpå och kavla ut. Sprinkla på flingsalt. Grädda i 200 grader i tjugo minuter, ta ut och skär upp i rutor. Jag använde en pizzaslicare. In i ugnen i tio minuter till ungefär, de ska vara torra och ha fått färg. Ta ut och låt svalna/torka. Klart! Ät!

IMG_4570.JPG
Svingott med smör på! Sjukt gott!!

One thought on “Sista dagen.

  1. Åååh vad kul att du testade receptet!
    Det är ett av mina absoluta favoriter och jag verkar aldrig tröttna på dom, hahaha! Tack snälla för att du länkade till min blogg!

    Kram från Carro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *