Genomgrått. Helgrått.

Oj jäklar vad grått det är idag! Så pass att berget på andra sidan Orkidévägen är alldeles suddigt. I vanliga fall ser jag till att vi tar oss hemifrån på fredagar, åtminstone för lite förortshäng i centrum en stund, men idag orkas inget sånt med. Jag tror att till och med Malte känner sig lat i det här vädret för inte en enda gång har han frågat om vi ska hitta på något idag. 

Lite fredagsbak har vi dock ägnat oss åt. Något snabbt som hinns med medan den lille sover. Det blev en chokladkaka med kokostosca på, det blir lika gott varje gång. En kula vaniljglass till hade inte varit fel men nåt sånt hade vi inte i frysen. Jag brukar köra på det här receptet men idag halverade jag det och använde en mindre form (för mitt eget minne: den röda Ikeaformen som vi gör fredagskycklingen i) då en hel långpanna kändes lite over kill. Så jäkla gott, varenda gång! 

Halvt originalrecept:
Chokladkaka
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1,5 dl mjöl
1 krm salt

Kokostosca
100 gram kokos
40 gram smör
0,75 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
1 dl socker

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och ha sen i resterande ingredienser till chokladkakan. Häll upp i form och in i ugnen i en kvart. Medan den står inne så gör toscan. Ha i alla ingredienser i en kastrull, låt koka upp och sjud sen i ca fem minuter. Ta ut chokladkakan, bred ut toscan och ställ in i ugnen tio minuter till. Klart!Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *