Kusindejt och världens godaste kladdkaka!

Oj vad Malte var taggad hela gårdagen. Han väntade och tjatade, tjatade och väntade. När kommer de?! Han väntade på sina kusiner Adam och Hannes som skulle komma hit och hälsa på med min syster Pernilla. Att mina föräldrar redan var här och att min andra syster Vickan och hennes Henke skulle komma över, ja det slog liksom inte riktigt lika högt.

Jag älskar när vi är många runt bordet, jag gillar att ha huset fullt, men igår slog världens huvudvärk till mitt under middagen och det lade givetvis ett tungt täcke över glädjen. Trots det kunde jag faktiskt njuta av kladdkakan jag hade gjort till efterrätt, det var verkligen en höjdare! Jag hittade receptet HÄR för typ ett halvår sedan men gjorde den först igår och jäklar vad det inte var en dag för sent! Måste göras igen! Ofta kan jag tycka att ytterligare ett chokladtäcke över en kaka gör det alldeles för tungt och ”tryffligt” men eftersom den här innehöll ljus choklad så blev det liksom precis perfekt.

En inte helt rättvisande bild, dagen efter och kakbiten på ett hushållspapper.

Kladdkaka:
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
9 msk kakao
0,5 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 gram smör

Chokladkolatopping:
75 g smör
0,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1 msk kakao
1,5 dl vispgrädde
200 gram ljus bakchoklad

Börja med att blanda ihop ägg och socker lite lätt. Blanda i de torra ingredienserna och blanda sist i det smälta smöret. Häll över smeten i en smord form (24 cm springform) och grädda i 175 grader. I min ugn blev den klar på ca 35 minuter.

När kakan har svalnat är det dags att göra toppingen. Hacka chokladen och ställ åt sidan. Häll övriga ingredienser i en kastrull, kaka upp och låt sjuda i några minuter under omrörning. Ta bort från plattan och häll ner chokladhacket. Rör om tills chokladen smält och toppingen är blank och fin. Häll den över kakan och ställ svalt så att toppingen stelnar.

Jag serverade vispad grädde till detta men som vanligt ångrade jag det valet. Man ska ALLTID ha vaniljglass till kladdkaka. Förutom det så var den här kakan något utöver det vanliga. Testa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *