Helikopter och finlandsbåt.

Lördagkväll och jag är redo att nanna kudden. Vi har haft en riktigt bra dag i Tyresö centrum där det har varit Trafiksäkerhetens dag. Vi fick titta på radiobilar, en linjebuss, en polishelikopter, en brandbil och så fick vi se när brandmännen demonstrerade hur de klipper bort taket på en bil vid en olycka. Faktiskt intressant att se! Malte tyckte nog att helikoptern var häftigast att se och han förvånades över hur stor den är på nära håll.

Efter att vi ätit lunch i centrum så var vi aningens spontana och vips hade vi köpt en cykel till mig på Team Sportia. Jag är inte en van cyklist men nu behöver jag bli för det kommer underlätta rejält vid hämtning och lämning sen efter sommaren när Malte börjar i förskoleklass och Anton går i förskolan. Då blir det lite smidigare med en cykel!

Fredagen, och halva torsdagen med för den delen, bjöd på lite Östersjöhäng med Sofia. I höstas åkte vi för första gången en dygnskryssning, den gången med Viking Grace, och det var så lyckat så vi bestämde oss för att göra om det. Vi tyckte att Birkas avgångstid på 18 på kvällen och att vi skulle vara tillbaka på eftermiddagen dagen efter verkade perfekt så vi bokade in oss på det. Jag vill inte säga att det var en misslyckad kryssning, inte alls, men den var definitivt inte lika grym som förra resan. Detta av två skäl:

1. Tiderna var ju faktiskt inte alls bättre. Att fortsätta dricka vin dagen efter, när man har gjort det en hel kväll, är man inte alls sugen på när man är 30+. Vi var bara sega och inte alls sugna på att exempelvis inta en frukostbuffé, vilket ju i vanliga fall är typ huvudnumret på hela kryssningen! Då är det bättre att ha allt det intryckt under samma dag och att man sen får åka hem när man vaknar på morgonen.

2. Själva fartyget var inte alls lika fint och fräscht som Viking Grace, restaurangerna kändes gamla i inredningen och vi hittade inte en enda mysig vinlounge att sitta i. Dessutom var maten inte alls lika kul. Den var inte äcklig, inte alls, men den var trist. Synd.

När vi glidit tillbaka till Stockholm framåt fredagseftermiddagen tog vi bussen till Björknäs där vi åt efterlängtad pizzamiddag. Den var iaf efterlängtad av våra makar som har väntat länge på att vi bara ska käka vanlig köpepizza och den här kvällen passade det ju perfekt för oss, speciellt Sofia som inte alls var pigg nog att vara sugen på att laga stor middag. 

  

  Helt orörd champagne vid champagnefrukosten. Väldigt osugna på sånt sådär dagen efter… Trötta småbarnsföräldrar tar igen sig på hytten dagtid. Lite smålyxigt faktiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *