Ett grönt intresse.

Jag brukar alltid säga att jag är helt ointresserad av trädgård. Att jag nog helst av allt inte ens vill ha en – bara altanen. Men när jag känner efter lite och är ärlig med mig själv så inser jag att det inte stämmer. Varför skulle jag annars klockan 21.30, nyduschad och klar för sängen, istället klä på mig och gå ut för att plantera det där sista som jag inte hann med under dagen? Nåt slags intresse måste jag ju ha! Nåt måste det ju betyda att min Feedly-app, som hjälpte mig att hålla reda på livstillsbloggar jag läste, nu är raderad och att min sökhistorik på Google nu enbart består av ord som tomat utomhus hur tidigt, blåregn, vitt löjtnantshjärta+hjort och lavendel soligt?  Något slags intresse finns väl då måste jag inse.

Speciellt kunnig eller duktig är jag inte och jag är väldigt bekväm, jobbar mycket med pelargoner till exempel, för det är nästan idiotsäkert. Pelargonerna har jag faktiskt lyckats övervintra två år på raken och den här gången var det bara tre som inte överlevde. Ganska bra på typ 25 plantor tycker jag själv. Lite halvsorgliga ser de ut men jag tycker om dem ändå. De har liksom kämpat sig igenom vintrar i vårt garage för min skull! I förra veckan planterade jag ut dem. Vi ligger ju över tian nattetid nu så jag tyckte att det fick bära eller brista. Att överleva länge till i garaget var en omöjlighet eftersom jag hela tiden glömmer att vattna dem. Kan jag ens ha vattnat dem fem gånger över hela vintern? Anyhow, nu har de fått ny jord och nya krukor och när jag fick det gjort så fick jag blodad tand. Igår fick det därför bli ett besök på Norrby trädgård medan Malte var på kalas och idag när det var planeringsdag på förskolan så passade jag på att shoppa på Handelsträdgården efter en lunch på Notholmen. Lite smått och gott blev det och nu känner jag mig lite sugen på sommar och varma kvällar på altanen!

   Jag vet inte om det är för tidigt att plantera ut tomater men jag chansar. Här mot framsideväggen blir det (olidligt) varmt så kanske kan det funka.

 Det är så galet mycket jordgubbsblom i år. Andra året på raken faktiskt. Grymma plantor från Krokhöjden via Hälsingland.

 Här sticker några potatisar upp från förra året. Tur för mig eftersom jag helt missade det tåget i år. Här har jag och Malte petat ner morot, sallad och rädisor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *