En dag på Kolmården.

Lite innan åtta packade vi in oss i bilen igår och begav oss mot Kolmården. Ungefär samtidigt åkte Kaj&Maria dit och mötte upp oss utanför på parkeringen. Precis när vi packat ur bakluckan öppnade sig himlen med rejält med regn så vi satte oss i bilen igen och väntade på att det värsta skulle ge sig.

IMG_5523.JPGIMG_5525.JPG

Efter en stund nöjde vi oss med att det duggade och gav oss in i köerna och in på Kolmården. Regnjackor införskaffades för att sitta på i ca trettio minuter, sen sprack himlen upp och bjöd på klarblå himmel resten av dagen. 

Vi började med Bamses värld då det ligger beläget precis innanför entrén. Sen var det bara att beta av parken, världsdel för världsdel skulle man kunna säga. Anton tyckte att djuren var väldigt spännande medan Malte mest pratade om bergochdalbanan han hade sett på kartan.

IMG_5127IMG_5128  IMG_5138 IMG_5143 IMG_5151 IMG_5159 IMG_5163 

Vi hade läst om att det är otroligt långa köer på Kolmården under högsäsong. De fick tom stänga entrén för några veckor sedan då besökarantalet i parken var så högt. Även vi fick känna på hur det är att stå länge i kö. Värst var den till Safarturen, där stod vi i åtminstone en halvtimme, säkert mer. Malte var så otroligt tålmodig att jag blev imponerad, värre var det förståeligt nog för Anton som allra helst bara vill traska därifrån. När vi hade åkt den 29 minuter långa turen kunde vi alla dock konstatera att den var värd väntan. Det var otroligt läckert att se alla djuren uppifrån! Coolast var utan tvekan lejonhannen som med stort självförtroende låg för beskådan på en liten kulle precis under linbanan, när vi såg honom gick vi alla i spinn! 🙂

IMG_5188 IMG_5220 IMG_5202 IMG_5253 IMG_5247 IMG_5224 

Maltes huvudnummer var nog ändå bergochdalbanan som han äntligen fick åka med farfar Kaj. Och världen är bra liten för i kön träffade Malte sin kompis Vilde och mamma Malin! Vilka är egentligen oddsen för det?

IMG_5267 IMG_5351 IMG_5302 IMG_5363 

Efter en massa coola djur, Bamseteater, uthäftig delfinshow, en sälshow som jag missade och ännu flera djur så avrundade vi dagen med ännu en tur i bergochdalbanan, denna gång i Bamses värld. Det var så himla skönt att få sätta sig i bilen sen och åka hem efter att ha gått en mil runt i parken från kl 10-19. Det här gör vi om några år igen, ett grymt utflyktsmål på inte så farligt avstånd hemifrån. Tumme upp till Kolmården!

IMG_5377 IMG_5379

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *