En iskall dag på Skansen.

  

Jag har tänkt ta med barnen till Skansen hela hösten men det är liksom inte blivit av. Jag är galet trögstartad där det kommer till såna saker, jag behöver någon som tar intitiativet. Enter Sofia som tyckte att vi kunde passa på att åka dit eftersom det var så fint väder! Bra! Det blev ett äventyr att ta sig dit, främst för Anton som sällan åker buss. Igår blev det inte bara buss utan dagen bjöd även på tunnelbana båt och spårvagn. Lycka!

Jag hade klätt mig och barnen varmt, jag hade på mig både underställ och ullsockor. Trots det frös tårna efter ett par timmar, det är väl oundvikligt kanske. Nu har ju faktiskt kylan kommit. Det finns både för- och nackdelar med att åka till Skansen så här sent på året, faktiskt sista helgen innan julmarknaden drar igång. Fördel: det är väldigt lagom med folk. Man behöver aldrig trängas, barnen kan leka fritt utan att man behöver tänka på att de ska störa någon. Inga köer på lunchrestaurangen. Nackdel/ar: det är kallt. Det finns inga djur att se. Det där sistnämnda är en ganska stor nackdel. Det djur vi såg mest av var vilda erkorrar, tre stycken såg vi! 🙂 De andra djuren låg antingen i ide eller nån slags dvala. I några burar hade man ställt in gosedjur istället för the real thing! 🙂 

IMG_5513 IMG_5521

I vanliga fall hade vi kanske inte gått in på terrariet men med avsaknaden av djur utomhus så kände vi att det nästan var tvunget. Anton höll hårt i min hand, han tyckte inte alls att det var kul med krokodiler och hajar, Malte däremot tyckte att det var grymt! Han klappade både orm och spindel medan mamman höll sig på avstånd.

         

När vi kände oss klara med Skansen tog vi spårvagnen in till city för att köpa lördagsgodis innan vi åkte hem. Gissa vår lycka när det visade sig att NK hade smällt till med årets julskyltning! Jättefint! Några av fönstren påminde mig om Willy Wonka, lite det stuket var det.

     

Väl hemma satte jag mig ner med ett glas vin medan Sofia började med maten. Jag älskar vår arbetsfördelning. Och medan hon rullade en massa goda polpette så spånade vi vidare på nyårs- och sommarplaner. För 2017. Framförhållning!  

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *