Årets pepparkakshus.

 

Julmyset är härmed inlett! Mina föräldrar lämnade det svenska fastlandet igår för att tillbringa vintern på Cypern. Det är visserligen skönt med värmen, kring 24-25 på dagarna nu, men jag tycker ändå lite synd om dem. De missar ju härligaste månaden på året! 🙂 Många tycker att december är en riktig stressmånad men jag håller inte alls med. Stress kan man köpa sig fri från med hjälp av alla webbshoppar, alla julklappar kommer klickas hem och maten likaså. Jag ska njuta och mysa, det har jag bokat in när det kommer till julen 2015.

Dagens plan var att gå på julmarknaden i Lilla Tyresö men regnet och blåsten gjorde mig riktigt osugen. Istället skapade jag lite julkänsla genom att åka till Handelsträdgården och köpa en julstjärna, sen adventsfikade vi lite med Kaj&Maria. När Anton somnat i famnen rörde jag ihop lite kristyr, sen fick Malte gå loss med godiset till pepparkakshuset. Jag har haft som tradition att alltid rita mina egna hus, men sedan Malte blev så stor att han gärna vill vara med och dekorera så har det blivit byggsatsen för hela slanten. Det känns ovärt att lägga tiden på att skapa från grunden när jag inte får dekorera som jag vill! 🙂 Malte ville köra på ett lakritstema, alltså utan Non Stop!! Crazy! Jag är aaaaningens old school och vill helst dekorera traditionellt, så det nästan knyter sig i magen när huset ser ut så här… Men Malte gillar det!
  

När jag har kristyren i handen så är det svårt att låta bli att gå loss. Jag trodde att jag var klar men en timme senare grävde jag fram spritspåsen ur soporna och dekorerade lite till. Ännu fler istappar, ännu mer kristyr och även några silverkulor. Årets alster. Let the juletid begin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *