Lussebak.

J är bortrest på jobb hela veckan vilket kräver lite mer engagemang än vanligt från min sida :). Han brukar aldrig vara borta så länge som en hel vecka men när han väl åker bort så stålsätter jag mig alltid inför att jag kommer får dra lasset själv, och varje gång får jag ta tillbaka alla farhågor jag känt då det alltid går så mycket lättare än jag trott. Det har nog både med mig och med barnen att göra. Barnen liksom skärper till sig då jag är själv, och jag gör samma sak. Jag vet att jag kommer få stå till tjänst från att de vaknar till att de somnar, jag kan inte lägga över någonting på någon annan, och med den inställningen så funkar det. Med det sagt så betyder inte det att jag inte ser fram emot lördag när vi vaknar fulltaliga i huset igen! 🙂

För att få den här eftermiddagen/kvällen att gå lite fortare så bestämde jag mig för att ställa till med lussebak. Jag har jobbat hemma så jag satte en deg innan jag hämtade på förskolan och skolan, så var den färdigjäst lagom till att vi kom hem. Jag tyckte att degen var riktigt stum och hård när maskinen hade knådat färdigt, men jag ställde ifrån mig degen på bänken för att jäsa och så började jag diska undan. Det var först då jag märkte smöret som jag hade ställt fram för att bli rumstempererat, det hade jag ju glömt att ha i degen! Jag fick knåda i det i efterhand, och nu med två bullar provsmakade så tycker jag att det blev bra ändå!  

  Jag hade glömt köpa bullformar så dessa ser riktigt pyttiga ut i stora muffinsformar. Goda blev de iaf!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *