Julbord på Spis & Vin i Tyresö.

 

Här sitter vi, den ena lagom mätt på rester från fredagen (fredagskyckling såklart) och den andra proppmätt efter dagens julbord, i år på Spis & Vin här i Tyresö. Efter en massa år på Oaxen tyckte vi att det var dags att ta paus och prova något nytt. Vi har gjort det förr, med ex Långbro och Tyresö Slott, och en fördel med att ta en paus ibland är att man då ges möjligheten att längta tillbaka till Oaxen. Efter idag får jag ändå säga att nåt akut ”längt” känner jag inte av, jag är tvärtom väldigt nöjd med julbordet på Spis & Vin. Den var väldigt genuin, allt kändes verkligen hemlagat och även om jag inte gillade allt (ölsenapen ville jag helst spotta och fräsa ut på tallriken) så kändes allt vällagat. Stort plus för att det ligger i Tyresö, man ska ju gynna de lokala aktörerna, och så ett ännu större plus för att de hade ett ordentligt dessertbord. Även där var det en del jag inte gillade (?!) men smaken är ju som baken. Jag uppskattar iaf att de hade lagt lite krut på kvantitet. Visst är kvalitet viktigt men jag vill plocka på många olika små godbitar och verkligen fylla min assiett med, och det fick jag!

   

Men vi tar det från början. Här kommer alla mina tallrikar, minus den med det varma. Jag glömde mao fota en liten lammkorv, en liten prinskorv, en sked Jansson och en sked rotsaksgratäng. 
       

Två fat dessert mao. Självklart. Bäst var ris á la Maltan och saffranspannkakan, sämst var den salta mjölkchokladcremen. Och temperaturen i lokalen. Hälften av oss satt och huttrade trots att vi hade både filtar och sjalar över oss. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *