Julafton 2015 – den som knappt förevigades på bild.

Kanske tog jag omedvetet åt mig av det sista avsnittet av ”Tusen år till julafton” för min telefon tog inte ett enda foto av gårdagens julfirande här i Tyresö. Jag glömde helt bort det. Som tur var fick Maria till några bilder i mörkret som jag har fått låna.

Dagen började faktiskt med att pappan skickades iväg för att äta pizza och kebab i centrum :). Jag ville fixa det sista som behövde fixas här hemma utan några barn rännandes så de fick åka dit. Kan tänka mig att pizzerian inte hade förväntat sig någon försäljning den hör dagen, tji fick de! Framåt tvåtiden drog vårt julfirande igång på riktigt då allihop kom för att dricka lite glögg innan Kalle började. Även den här julen så gick vi ut i hemmabion för att titta och ja äg måste säga att det är ganska trevligt. Anton satt i min famn och berättade för hela sällskapet vad som hände på duken – om någon kanske skulle missa 😉 Medan vi njöt av Disney så fixade J och Kaj julbordet. Ett ganska lagom julbord med allt det klassiska. Gott. Jag gillar julbord! Vi kör alltid knytis, i år gjorde jag fyra sorter sill, gravad lax (min första!) och en grönkålspaj.

    Janahs blomsterarrangemang fick pryda köksön. Tänk om man var så här estetiskt lagd, så himla vackert!

Förrförra året fick farfar Anders agera jultomte men Malte tyckte att tomten var misstänkt lik just Anders så tomtebesöket fick utebli förra julen. Tomten lämnade alla paket på natten istället. Den här julen fick vår granne Henrik rycka in och det med bravur. Malte köpte visserligen inte att det var den riktiga jultomten, för den här hade ju lösskägg, men Anton tyckte att det var urspännande. Jag trodde att han skulle sitta skrämd i min famn men han både tog emot klapparna glatt och följde tomten till dörren när han skulle vidare. Kul!  

     

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *