Tröttmössa.

Det blev ingen alkohol för mig igår, ändå har jag känt mig helseg hela dagen. Det beror på sömnbristen med både sent i säng och upp tidigt. Jag kunde liksom inte somna om när Anton strax efter sex viskade i mitt öra att han var törstig. Och att han ville ha täcke. Och att han skulle väcka Malte. Och att han ville ha täcke igen… trött idag alltså.

Men det var det värt för jag hade en urmysig kväll hos Kajsa. Han har bosatt sig ända bort i Danderyd vilket kommunikationsmässigt är en katastrof en lördagnatt för en Tyresöbo som jag. Jag tog därför bilen och var så oerhört godhjärtad att jag plockade upp Carro på vägen. Värmdö ligger liksom inte nästgårds heller 🙂

  
Kajsa bjöd på en marockanskinspirerad varmrätt med köttbullar på lamm i tomatsås och med couscous till. Väldigt gott! Höjdpunkten var ändå efterrätten. Jag är så trött på den här glutenskräcken som är just nu, var och varannan person intalar sig själv att hen är glutenintolerant så det väller ju över med recept på grejer där man kan undvika vetemjöl. Jag har fått för mig att alla de där substituten bara är äckliga dåliga varianter på the real thing, men gårdagens brownie på svarta bönor var verkligen jättegod. Mäktig som fasen och kanske lite mer kompakt än en brownie på mjöl, men i övrigt hade jag aldrig kunnat  gissa att det här var ett sånt recept. Jag kanske inte ska avfärda alla de här recepten i fortsättningen, bara avfärda de glutenintoleranta! 😉 Jag tror att det var det här receptet hon hade använt sig av, det ska jag använda själv! Till kakan serverade Kajsa lite lättvispad grädde, granatäppelkärnor och filéade apelsinklyftor. Väldigt gott till den tunga chokladen!

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *