Att promenera i Amsterdam.

Amsterdam är egentligen inte alls optimalt för någon som jag som inte har ett gram av lokalsinne i kroppen. Jag hittar ju ingenstans, och med detta sammelsurium av kanaler så var det stört omöjligt för mig att hitta. Jag vet inte hur många gånger jag frågade ”men visst har väl vi varit här förut?”. Hälften av gångerna var svaret att ja, vi har passerat här ett otal gånger och hälften av gångerna hade vi aldrig ens varit i närheten. Sofia var till hjälp och det var även telefonen som jag proppat med kartappar som skulle funka offline. Jag hade aldrig klarat mig annars.

Dessa husbåtar som kantar kanalerna överallt. Älskade dem! Precis som med vanliga hus så skiljer sig dessa i stil. Vissa pyntar fullt med blomkrukor medan andra tycker att rost är charmigt… Fint var det i alla fall!

Bästa sättet att ta sig runt och se Amsterdam är definitivt att promenera, iaf om man tänker hålla sig i city. Ett par gånger tog vi spårvagnen och det var väldigt bekvämt. Till skillnad från Stockholm så kan man betala med kontanter ombord vilket är väldigt tacksamt för en turist. Vår hållplats låg dessutom inte ens 50 meter från vårt boende, och ibland ville fötterna liksom inte gå längre i klackar över kullersten 🙂 

 Våren har kommit längre i Amsterdam än i Stockholm. Här blommar magnolian.

13120592_10154767665357786_1055614513_o

Vi satt en del på diverse uteserveringar och stirrade på folk men varje dag lyckades vi också samla ihop ca 25-30 000 steg (vi tackar Fitbit för infon). Hade vädret varit skönare hade vi lätt kunnat gå lite till, det är en tacksam stad att knalla runt i. Man får se upp för cyklar och spårvagnar bara 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *