Lite oturligt.

Jo lite otur har vi när det gäller vädret. Att vi skulle lyckas pricka in den regnigaste helgen under hela våren, kanske på hela året, var inte riktigt vad vi hade räknat med. Just Gävleborgs län hade klass 1-varningar utfärdade i torsdags och än regnar det. Visserligen duggar det bara idag men det är rejält blött ute så gummistövlar och galonisar är ett måste, vilket självklart möts av protester av de små. Men men. Vi hittar på saker att göra, nemas problemas. Som igår, då gick pappa ut, efter en del tjat ska tilläggas, och letade mask och gick ner till bryggan och fiskade med barnen. Inget napp men de fann ändå någon slags underhållning i det hela 🙂


Här spelade vi vuxna kula medan de små tittade på. De visade sig att Malte inte tycker att det är speciellt kul att spela kula, han är mer intresserad av att sortera och kategorisera. Kanske kanske har det också med att göra att han inte vill förlora…

Igår tog vi också en tur till Bollnäs för några småärenden. Jag är ingen Bollnäsexpert men i mitt tycke är Mobackes trädgårdscenter det bästa de har att bjuda på. Stor och fin handelsträdgård med både inredning och plantskola kombinerat, och i ett av växthusen ligger en jättestor schysst restaurang med både fräsch mat och god fika. Toppenställe faktiskt. Deras trädgårdsmästare Tobias luskade dessutom reda på vad min vinstock lider av efter att han fått titta på en bild på mina fläckiga blad. Jag gick därför helnöjd därifrån även om jag också var lite putt över att det är för sent att göra något åt det nu och istället får vänta till nästa år…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *