Midsommarafton 2016.

Jag inledde denna midsommardag, och Js födelsedag, med att ta en promenad utefter vattnet i morgonsolen. Idag väntas klarblå himmel och 27 grader i skuggan, nice! 

Vi har de senaste fem åren bott granne med ett av Stockholms största midsommarfiranden men det var först igår som vi tog del av det på riktigt. Vi tog en promenad ner till Slottsparken för att känna in stämningen och jo, jag tyckte att det var urtrevligt. Nåt år kan jag tänka mig att åka dit med en picnicfilt och en engångsgrill och tillbringa hela dagen där. Absolut! Det här året nöjde vi oss dock med att kika runt, köpa massor av lotter med barnen, unna oss några godisremmar och pruta till oss två heliumballonger. Det sistnämnda var definitivt den stora hiten hos de små, de storgillade!

Efter vårt besök i parken traskade vi hem, satte på grillen och åt midsommarmiddag. En ganska lugn och skön tillställning faktiskt. Jag gillar midsommar just för att jag tycker att det är en så opretentiös högtid. Man kan slå på stort och drämma till med stor fest och tjolabalo, men man kan också ha det litet och lugnt. Vi har inga hårda traditioner kring den här helgen, de sparar jag istället till julen! 🙂

De där heliumballongerna då… Mja, de lektes ju med hela kvällen och efter en lång dag med tjafs med barn som vägrade lyssna på sina föräldrar så fick jag till slut nog. Det rann över. Så här i efterhand var det kanske en lite väl drastisk reaktion, jag fick ju väldigt ledsna barn, men där och då kändes det helrätt att klippa bort muttrarna som hindrade ballongerna från att flyga iväg, och så släppte jag upp dem i taket i trappen. Så kan det gå. Fråga: hur lång tid dröjer det innan heliumballonger pyser så mycket att de faller ner?…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *