Dag 23 – En tur till Rhodos stad.

Vallgravspromenad.

Jag har varit i Rhodos Stad tre gånger tidigare. Första gången var när vi flyttade till Cypern och bilade oss genom Europa och åkte färjan från Aten till Limassol. Den stannade då på Rhodos och vi fick några timmar på oss att strosa runt. Då var jag åtta år. Minns inte mycket alltså. Andra gången var när vi tog färjan tillbaka, och sen bilade upp till Sverige igen för att sälja vår mörkblå Volvo 740 som hade ratten på ”fel” sida. Det var året efter. Minns inte mycket från den utflykten heller. Tredje gången var typ för tolv tretton år sedan tror jag, då åkte jag på en en veckas semester med en kompis. Vi låg på stranden eller sov på hotellrummet mest hela dagarna, men en dag hade jag bränt mig så vi tog en paus från solen, tog på t-shirten, och tog en tur i Gamla stan. Allt efter tips från Carro som under de här åren gjorde säsong efter säsong på bargatan. Jag var trött och bakis så jag minns inte så mycket från det här besöket heller. 

Vi spolar fram till sommaren 2016. Jag gjorde ett fjärde besök i den vackra delen av Rhodos stad och kanske kanske tar jag några minnen med mig den här gången! 🙂 Barnen blev först besvikna när de förstod att de inte skulle få gå och bada direkt efter frukosten, men det gick över tack och lov. Anton blev eld och lågor över det faktum att han skulle få åka taxi till Rhodos. Att det betyder att man åker en vanlig bil hade han ingen aning om utan trodde att han skulle få vara med om någon väldigt speciellt. Vi gick ner till vändplanen här på Sunwing och där stod ett par bilar på rad och väntade på körning så det var bara att åka. Inte ens tio minuter tror jag att det tog in till taxistoppet utanför en av entréerna till Gamla stan. 

The Street of the Knights

Vi tog oss igenom de turistiga kvarteren med smyckesförsäljning osv ganska fort, de har kanske sin charm också men jag ville förbi och vidare till de vackra byggnaderna, muren och vallgraven. Barnen var riktiga troopers som orkade gå omkring så länge som de gjorde, 44 grader visade termometern när vi väl kom tillbaka till Kallithea och jag tippar på att det var hetare i stan. 

J hade läst på lite inför vårt besök så han gav mig lite bakgrundsfakta till staden, riddarna osv men jag önskar att jag hade läst på själv inför besöket. Det hade ju givit mig mer. Trots mina kunskapsluckor njöt jag ändå av vår promenad runt i gränderna, och njöt ännu mer av lunchen i skuggan när vi kände oss hungriga. Malte åt sin första club sandwich och är numera frälst och med i vår club sandwich-klubb.Bara Anton kvar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *